Bitcoin analyse: Hebzucht is terug op de markt, en dat is juist goed!

Bitcoin is aan het stijgen en het tempo zit er goed in: ruim 20% in de laatste zeven dagen! Een stijging gaat niet in een rechte lijn en onderweg zijn er allerlei hobbels te overwinnen. Bekende weerstanden van oude support-levels, nieuwe weerstanden die net ontdekt worden, en dan is er nog het nieuws. Meestal heeft het nieuws ook een effect op de koers.

Zoals het blokkeren van een amendement ten nadele van crypto door een hoogbejaarde Senator die zich gedraagt als een kleuter. Maar de laatste dagen lijkt het alsof bitcoin in zijn eigen bubbel leeft en gewoon doet waar het voor is gemaakt: het omzetten van fiat-geld dat langzaam maar zeker zijn waarde verliest in een waarde-opslag buiten de invloedssfeer van politici.

Fear and Greed-Index

Door de mooie klim de laatste dagen is de stemming uitermate positief. Zie de afbeelding hieronder die de Fear & Greed Index laat zien: de Angst & Hebzucht-Index.

Waar het vorige maand nog op 20 stond (Extreme Fear) staat het vandaag alweer op 71 (Greed). Historisch loopt de index op tot rond de 90 en dan is de markt zo overspannen dat velen hun winst pakken en verkopen. Dat leidt weer tot een scherpe prijsdaling. Ach, je kent het wel, het is niet zo lang geleden ook nog gebeurd. Het valt wel op dat de snelheid van de stijging in zo’n korte tijd nog niet eerder is vertoond.

Weerstand als traptreden

Gedreven door deze enorme Greed springt de bitcoin koers van weerstand naar weerstand, als ware het traptreden die allemaal even betreden moeten worden. In de daggrafiek hieronder, in dollars en voor elke dag een kaars, zie je dat elke weerstand even verkend wordt om vervolgens doorbroken te worden.

Het traplopen gaat vooralsnog ongestoord door, totdat er een trede komt die niet genomen kan worden. We kijken nog even op een lager tijdvak voor meer details.

Weerstand wordt steun

Hieronder zie de 4-uursgrafiek en hier zijn de traptreden uitvergroot te zien. Na het doorbreken van 40.500 dollar (34.532 euro) zette bitcoin zich af en bereikte de volgende trede: 44.850 dollar (38.241 euro). Na in eerste instantie gestuit te zijn kwam er een aanloopje en toen schoot de prijs in een keer door naar de traptrede waar we nu zijn: 46.300 dollar (39.477 euro).

Er kwam zelfs nog een mooie re-test van het vorige niveau, te zien aan de lange lont die nog even de vorige grens aantikt en zo verandert weerstand in steun. Het lijkt erop dat het een kwestie van tijd is en dan zal deze weerstand het ook begeven. Dan is de volgende trede waarschijnlijk rond de 49.000 dollar (41.779 euro).

Toekomstige steun in de maak

Als bitcoin zich niets aan blijft trekken van het nieuws en als de Greed zo onverminderd hoog blijft, dan zet de stijging nog wel even door. Bitcoin zal op zoek blijven gaan naar de volgende traptrede om zich van af te zetten. Uiteindelijk zal het ergens stranden en gaat het weer (deels) retour, dat is onvermijdelijk. Maar het goede van al die weerstanden die nu doorbroken moeten worden is dat ze ook steun kunnen geven tijdens de weg terug.

The post Bitcoin analyse: Hebzucht is terug op de markt, en dat is juist goed! appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo