Bitcoin analyse: de angst zit er dik in

Bitcoin lijkt een beetje tot rust te komen op de huidige support. Dit neemt echter niet weg dat iedereen weer opgelucht adem haalt. De Fear & Greed staat erg laag, en een break van deze support kan bitcoin naar het hoogtepunt van 2017 brengen: 20.000 dollar (+-19.000 euro)

De belangrijkste support

Om te beginnen pakken we de grafiek erbij van bitcoin tegenover de dollar. Hier kan je goed zien dat er tussen de huidige en de onderste blauwe zone geen support is. Het is dus noodzaak dat bitcoin daarboven weet te blijven, want anders staat er nog een lange achtbaan rit te wachten.

Het mooiste zou natuurlijk zijn dat bitcoin hier support vindt en weer naar de all time high toe beweegt van afgelopen november. Zoiets is natuurlijk erg idealistisch, aangezien er genoeg kan gebeuren. Om dit een beetje in kaart te brengen, gaan we kijken naar de bitcoin dominantie; dit is het aandeel van de cryptomarkt wat uit bitcoin bestaat.

Bitocin dominantie

In onderstaande grafiek zie je nog een rood lijntje uit deze analyse. Het was een verwachting dat de dominantie hier een hoger laagtepunt zou zetten om door te stijgen, en zoals te zien staat bitcoin nog steeds in de startblokken om hier een uptrend te beginnen.

Als de dominantie hier inderdaad een opwaartse trend start, kan dit desastreus zijn voor altcoins (ja, nog erger dan dat het nu is). Dit zou namelijk betekenen dat het aandeel altcoins en stablecoins in de markt kleiner wordt, ongeacht wat de koers van bitcoin doet.

Fear & Greed

Zoals ik net vertelde kwam deze grafiek uit een analyse van vorige week. In diezelfde analyse nam ik ook de Fear & Greed Index mee. Hieruit kan je aflezen hoeveel angst of hebberigheid er is in de markt.

Deze grafiek bewoog al voor zeer lange tijd tussen de 20 en de 30. Dit betekent dat mensen wel bang waren, maar nog steeds niet volledig de hoop hadden verloren. Op dit moment zit dat laatste er meer in.

Zoals je kan zien zit de prijs nu net boven de 10, wat betekent dat de angst versterkt is (wat logisch is na deze prijsdaling). Echter, een groeiende angst kan een goed koopmoment zijn. De mooie spreuk van Warren Buffet ‘be fearful when others are greedy’, geldt namelijk vaak ook andersom.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin, ether (ETH) en dogecoin (DOGE) pieken terwijl de dollar wegzakt: eindelijk tijd voor opluchtingsrally?

De Amerikaanse dollar lijkt eindelijk wat zwakte te tonen en daarmee de bitcoin bulls wat ruimte te geven om hun ding te doen. Als resultaat...

Bitcoin Pizza Day merch delivers lightning-fast style

Celebrate the 12th Bitcoin Pizza Day together with Cointelegraph.  Many crypto bull runs ago, Laszlo Hanyecz, programmer and early Bitcoin (BTC) miner, made history on May...

Terra collapsed because it used hubris for collateral — Knifefight

The rise and fall of the Terra blockchain and family of related tokens is both one of the most convoluted and one of the most...

European families see crypto as a tool to increase savings: Survey

While there are risks associated with crypto investing, some see it as a way to boost their family savings, a recent study commissioned by crypto...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo