Bitcoin analyse: de angst is al 2 jaar lang niet zo hoog geweest

Steeds meer mensen worden onzeker van bitcoin. De koers schommelt al een aantal dagen rond de 30.000 dollar (28.500 euro), terwijl de angst voor een verdere daling toeneemt. 14 maart was de laatste datum dat de Fear & Greed Index zo hoog stond.

Fear & Greed Index

Als je kijkt naar de Fear & Greed Index, zie je dat dit level op dit moment op ‘8’ staat. Maar wat houdt dit in? De naam van de index verklapt het al een beetje; als de angst hoog is, is het cijfer laag – en andersom. Dus als de hebberigheid toeneemt (wat je vaak ziet bij een hoge bitcoin prijs) is het cijfer van de Index ook hoog.

Het verleden van de index

In de bovenstaande grafiek is een lange geschiedenis van de Fear & Greed Index te zien. Daar is goed te zien dat de Index het laatste onder de 10 kwam in maart van 2020 – op de 14e dag om precies te zijn. Maar hoe kan je hier nou op inspelen?

Zoals Warren Buffet ooit mooi zei: ‘Be fearful when others are greedy’. Deze quote is niet op niks gebaseerd. Als je dit naast de koers van bitcoin zou leggen, zie je vaak dat de angst het allerhoogste is op de allerbeste koopmomenten. Het zou een risico kunnen zijn, maar de geschiedenis wijst uit dat dit niet altijd het geval is.

Weerstanden

Een bodem zou hier wel ideaal zijn. Zoals we omschreven in deze analyse, is de weg naar beneden vrij – tot een koers van 20.000 dollar (19.000 euro). Maar om naar boven te bewegen, moet de prijs eerst langs de onderste paarse zone; de eerste weerstand.

Vervolgens zijn er niet veel beren op de weg tot een koers van 37.000 dollar (35.200 euro). Dit is de plek van de bovenste paarse zone, en kan voor een verdere downtrend zorgen mocht bitcoin hier afgewezen worden. Een volledig bullish sentiment is nog ver te zoeken, want we zitten simpelweg nog steeds in een bearmarkt. Wellicht dat de angst wel wat afneemt als bitcoin de onderste weerstand breekt.

All Dutch and English crypto news!

Central African Republic president launches crypto initiative following Bitcoin adoption

Faustin-Archange Touadéra, president of the Central African Republic, has announced the government will be backing an initiative centered around developing the country's blockchain infrastructure. In a...

‘Crypto is just like the end of the 90s with the internet bubble,’ says Hodl CEO Maurice Mureau

For Maurice Mureau, CEO of crypto investment fund operator Hodl, there's "not a lot left" to invest in anymore. With soaring inflation, bonds are no...

Final Capitulation — 5 reasons why Bitcoin could bottom at $10,000

Bear markets have historically been challenging to navigate for traders and the conventional set of "reliable" indicators that determine good entry points are unable to...

Crypto exchange FTX is looking into acquiring Robinhood: Report

Cryptocurrency derivatives exchange FTX is reportedly eyeing a takeover of Robinhood Markets, the popular trading app that introduced millions of traders to Bitcoin (BTC), Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo