Bitcoin analyse: belangrijke ontwikkelingen om vandaag te volgen

De Bitcoin koers is volgt de trend van de S&P 500, een aandelenindex van de grootste 500 Amerikaanse bedrijven. De koers van deze index is op een cruciaal punt: een belangrijke trendlijn, waar de koers al een ruim jaar niet boven is gekomen, wordt opnieuw getest. In de analyse van vandaag werpen we een blik op deze trendlijn en bespreken we twee mogelijke scenario’s en de gevolgen hiervan voor de Bitcoin koers.

Wat is de trend van de S&P 500?

In het kort kan worden gesteld dat de trend van de aandelenindex op dit moment nog steeds neerwaarts is. Zoals aangegeven in de inleiding, kan hier vandaag echter wel verandering in komen. Om half 4 opent de Amerikaanse aandelenindex en zullen we erachter komen of de index een trendommekeer inzet en de weerstand doorbreekt.

S&P 500 1W

Zoals duidelijk te zien is in de grafiek hierboven, is er een trendlijn die de neerwaartse beweging van de S&P 500 in stand houdt. Telkens wanneer de koers een poging doet om boven de weerstandslijn uit te komen, eindigt dit in tegenslag: na het testen van de lijn komen rode candles tevoorschijn, die voor een nieuw laagtepunt zorgen.

De twee scenario’s

Gisteren heeft de S&P 500 index opnieuw de belangrijke trendlijn getest en is de dagelijkse candle is net onder deze lijn gesloten. Dit maakt vandaag een cruciale dag voor de index. Er zijn twee mogelijke scenario’s:

Scenario 1: de aandelenindex breekt vandaag de trendlijn en eindigt boven deze lijn, waardoor de neerwaartse trend wordt verbroken. Er zijn gegevens die dit scenario ondersteunen, zoals de neerwaartse trend van de dollar (DXY). Dit een positief teken is voor zowel de aandelenindex als Bitcoin. Daarnaast zien we ook een omgekeerd hoofd-en-schouders patroon, wat een bullish patroon is en de koers boven de weerstandslijn kan brengen.

A picture containing histogram Description automatically generatedS&P 500 1W

Scenario 2: de aandelenindex wijst de trendlijn af als weerstand en beweegt verder naar beneden. Er zijn ook redenen voor dit scenario. Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat de weerstand van deze lijn zeer groot is gebleken en het zal daarom een zware opgave zijn om hier doorheen te breken. Bovendien speelt ook de dreigende recessie een rol als negatief gegeven voor de koers. 

Wat betekent dit voor Bitcoin?

In de inleiding heb ik al aangegeven dat de trend van de S&P 500 index invloed heeft op de koers van Bitcoin. Het doorbreken of afwijzen van de trendlijn zal daarom grote impact hebben op de grootste cryptomunt.

Chart, line chart Description automatically generatedBTC/USD 1W

In de afbeelding hierboven heb ik twee pijlen getekend. Het is belangrijk om te weten dat de exacte beweging die de pijlen laten zien niet van groot belang is, het gaat om het idee. Wanneer de aandelenindex de trendlijn doorbreekt en een begin maakt aan een opwaartse trend, dan is het goed mogelijk dat dit een positief effect heeft op de koers van Bitcoin. Belangrijke weerstanden die we in de toekomst kunnen verwachten zijn de 24.500 en 31.750 dollar. Aan de andere kant, als er opnieuw een afwijzing plaatsvindt, dan zal Bitcoin belangrijke ondersteuningsniveaus testen zoals 18.730 en 16.240 dollar.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Yuga Labs settles lawsuit with developer involved in copycat BAYCs

The creator of the nonfungible token (NFT) collection Bored Ape Yacht Club has settled a lawsuit with one of the developers behind a copycat collection...

‘Haunts me to this day’ — Crypto project hacked for $4M in a hotel lobby

The co-founder of Web3 metaverse game engine "Webaverse" has revealed they were victims of a $4 million crypto h after meeting with scammers posing as...

Crypto firms could face 2 years jail for breaching UK advertising laws

Newly proposed advertising rules in the United Kingdom could potentially see executives of crypto firms face up to two years of prison for failing to...

Sam Bankman-Fried lawyers reach agreement on use of messaging apps

Sam Bankman-Fried's (SBF's) lawyers have reached an agreement with federal prosecutors concerning his use of messaging apps. According to a Feb. 6 court document, both parties...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo