Bitcoin analyse: belangrijke indicator lijkt ondersteuning te bieden

Zes dagen op rij staat bitcoin in het rood, maar vandaag laat bitcoin toch eindelijk een kleine groene candle zien op de dagelijkse grafiek. Op zichzelf is het heel normaal dat er na een aantal dagen van neerwaartse trend, een paar groene dagen volgen. En daarna is het uiteraard de vraag of de koers een volgende leg naar boven laat zien, of dat er meer rode candles zullen volgen. 

Gaan we dus nu onze hoop vestigen op deze ene groene candle? Uiteraard niet. Wat we wel kunnen doen is analyseren waarom we precies van het 22750 dollar level een kleine bounce zien. En welke ondersteuningen en weerstanden bitcoin de komende dagen zou kunnen gaan tegenkomen. 

Opwaarts kanaal

Allereerst zullen we een blik werpen op de 4-uurs grafiek. Het is heel duidelijk te zien dat bitcoin in een soort opwaarts kanaal zit. Steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten. Echter bestaat dit opwaartse kanaal niet uit twee lijnen, maar wel drie.

Goed, laten we bij het begin beginnen. De koers schiet eind juni naar beneden. De weken die daarop volgen laten een soort opwaarts kanaal zien. Rond 20 juli schoot de koers uit dit opwaartse kanaal, maar was dit echter van korte duur. De koers bewoog naar beneden. Maar niet veel later schoot de koers toch opnieuw uit naar boven en maakte een hoger hoogtepunt dan de vorige bounce. 

Dit zorgt ervoor dat er nog een opwaartse lijn tevoorschijn komt die als weerstand figureert. De voormalige weerstand lijn (de middelste lijn), wordt nu getest als ondersteuning. Dan is het nu belangrijk voor bitcoin om de ondersteuning vast te blijven houden, opnieuw een bounce te laten zien en een poging te doen om door de weerstand (rode lijn) te breken. 

Echter moeten we wel realiseren dat de weerstand best fors is rond deze levels. Het is goed mogelijk is het dat de middelste lijn faalt als ondersteuning, en dat de originele groene lijn als ondersteuning opnieuw getest wordt. Deze lijn ligt momenteel rond de 20100 dollar. 

200WMA

Laten we ten slotte nog een blik werpen op de dagelijkse grafiek met een belangrijke indicator. Ik heb het al vaak uitgelegd, maar deze indicator is van gigantisch belang voor bitcoin. Ik heb het dan uiteraard over de 200WMA: 200 Week Moving Average. Een indicator die de gemiddelde week koersen van de afgelopen 200 weken bij elkaar optelt, en daarvan het gemiddelde neemt.

Deze lijn heeft zich in de geschiedenis van bitcoin als gigantische ondersteuning bewezen, echter zakte de koers de afgelopen weken onder deze indicator en veranderde deze lijn in een weerstand.

Een belangrijk gegeven is nu wel dat de koers een aantal dagelijkse candles boven de 200WMA heeft gesloten, en dat het momenteel lijkt dat de 200WMA weer als ondersteuning figureert. 

Laten we deze lijn goed blijven volgen. Het zou zeer positief zijn wanneer bitcoin meerdere dagelijkse en wekelijkse candles boven deze lijn kan sluiten. Gebeurt dit, dan kun je naar hogere levels kijken. Sluiten we echter weer een wekelijkse candle onder deze lijn, dan is het weer tijd om naar levels zoals de 19.000 dollar te kijken. Het is dus wel duidelijk dat bitcoin momenteel best wel op een beslismoment zit!

All Dutch and English crypto news!

Traders flinch after Ethereum price rejects at $2,000

Ether (ETH) rejected the $2,000 resistance on Aug. 14, but the solid 82.8% gain since the rising wedge formation started on July 13 certainly seems...

BitGo to sue Galaxy Digital for $100M over dropped acquisition

Digital asset custodian BitGo said it planned to seek more than $100 million in damages from Galaxy Digital, alleging the investment firm owed the funds...

Coin Center may challenge US Treasury’s sanctions on Tornado Cash in court

United States-based crypto policy advocacy group Coin Center said it intended to "pursue administrative relief" for individuals affected by Tornado Cash sanctions imposed by the...

Fed to issue long-awaited guidelines for granting master accounts to crypto banks

The United States Federal Reserve Board announced Monday that it had finalized guidelines for factors reserve banks are to consider when reviewing requests for Federal...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo