Bitcoin analyse: angst en verloren supports

Bitcoin verduurt daling na daling. Nadat de prijs afgewezen werd op een belangrijk punt (beschreven in mijn vorige analyse), is bitcoin ook het patroon aan het volgen wat ik geschetst had. Het ziet er niet goed uit voor bitcoin.

Nu de spanningen met Oekraïne en Rusland pieken, heerst er veel angst op de markt. Deze macro omstandigheden zijn belangrijk voor het verloop van bitcoin, aangezien veel investeerders hun keuzes baseren op de uitkomst van deze spanningen. Toch probeer ik er een technische analyse op los te laten.

Lower high

De vorige twee analyses zijn bijna precies samengevallen met de huidige koers van bitcoin. Ondanks dat het goed is om te zien dat technische analyses een hulpzame tool zijn, is het nooit leuk om bitcoin zo te zien dalen. In de rode cirkel zie je het punt aangegeven waar ik een lower high voorspelde.

De koers is vervolgens gedaald naar de vorige weerstand, aangegeven als de middelste gele lijn. Hier maakte bitcoin een bearish retest – waarbij de prijs weer terugschoot onder een voorgaande weerstand. Het resultaat hiervan is nu te merken, met een bitcoin koers die richting de trendlijn en de onderste gele zone beweegt.

Angst leidt de markt

De enige mogelijkheid dat ik nog bullish kan worden op bitcoin, op korte termijn, is als de koers hier geen lager laagtepunt neerzet. In dat geval kunnen we stellen dat bitcoin richting een uptrend aan het bewegen is (met higher highs en higher lows). Echter, met de macro economische spanningen lijkt dit niet aanstaande.

Er is één grote leidende factor: angst. Als we kijken naar de Fear and Greed Index – een indicator waarmee je de angst of hebberigheid kan meten – is dit goed te zien. Dit metertje wordt rood als er angst is, en het tegenovergestelde als de wijzer richting het groen beweegt. De speculaties over Oekraïne en Rusland zullen hier ook een grote rol in spelen.

De supports

Het zal niet raar dat bitcoin verder daalt. Sterker nog, het zou gekker zijn als we in een uptrend terecht komen (al is dit een prettiger alternatief). In de onderstaande chart zie je de dagelijkse grafiek van bitcoin, die belangrijke levels verloor. De volgende twee supports die ik zie, zijn degenen die ik vorige week ook al aangaf; de trendlijn en de support rond de 30.000 (26.500 euro).

Zoals gezegd in die analyse blijf ik bearish tot deze punten, en het liefste zie ik nog een opleving voordat deze geraakt worden. Jammer genoeg kruipt de koers hier elke dag een stukje dichterbij. De koers kan vanuit daar opleven, of we moeten aan niveau’s gaan denken die we liever niet in ons hoofd halen.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin en crypto krijgen het zwaar tot eind 2023, maar daarna volgt grote opleving

De koersen van bitcoin en vrijwel alle andere cryptocurrency's verkeren al een tijdje in zwaar weer. Volgens Bobby Ong wordt het er de komende 12...

Duur grapje: 10.000 bitcoin voor 2 pizza’s

Wist je dat iemand ooit 10.000 bitcoins heeft betaald voor twee pizza's? Op het moment van de transactie leek het een leuk idee: de waarde...

Crypto gaming and the monkey run: How we should build the future of GameFi

You've seen it before. An amazingly talented gaming founder teams up with a top-tier studio, promising to create a wondrous game experience built on the...

How to incorporate a DAO and issue tokens to be ready to raise money from VCs

What is a DAO? A DAO, or decentralized autonomous organization, is an online-based organization that exists and operates with no single leader or governing body. DAOs...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo