Bitcoin analyse: alles wijst op daling naar 41.000 dollar

Na weken van feest begint de motor een beetje te haperen. Maar dat betekent niet dat de race is gelopen. Bitcoin heeft op dit moment gewoon een pitstop nodig. Wat kunnen we de komende dagen van de crypto verwachten? Tijd voor een duik in de grafieken!

RSI wijst bitcoin naar pitstraat

Je kijkt hieronder naar de vieruursgrafiek, waarbij elke kaars vier uur voorstelt. Daaronder zie je de Relative Strength Index (RSI), dit is een indexcijfer tussen 0 en 100 die het momentum weergeeft van de bitcoin koers. Volgens de RSI heeft bitcoin eerst een bandenwissel nodig om weer verder te kunnen stijgen.

Klik op de grafiek om deze in volledige grootte te bekijken

Er is namelijk sprake van divergentie tussen de koers en de RSI. Of in gewone-mensentaal: de koers gaat omhoog, maar de RSI beweegt juist omlaag. Dit zie je aan de twee blauwe lijnen op de grafiek. Deze vorm van divergentie is vaak een voorteken voor een daling van de koers.

Daar komt bij dat de RSI boven de paarse band bewoog. Dat betekent dat bitcoin overbought was. De koers is in korte tijd snel gestegen, en daarom is een correctie op zijn plaats. Even een korte pitstop en dan weer verder met de race naar 100.000 dollar (85.340 euro).

Wat verwachten we van bitcoin?

Op dit moment vindt bitcoin nog steun op 44.000 dollar (37.550 euro), de oranje stippellijn. Vliegt bitcoin hier uit de bocht, dan lijkt de rode lijn op 41.000 dollar (35.000 euro) het volgende niveau.

Kan de koers vanaf deze lijn optrekken, dan is dat juist een positief teken. Al maandenlang is dit niveau namelijk een sterke weerstand. Verandert deze weerstand in een ondersteuning, dan zou dat een ontzettend positief signaal zijn.

De bovenste oranje lijn op 48.000 dollar (41.000 euro) is een sterke weerstand, de afgelopen dagen lukte het bitcoin niet om daardoorheen te breken. Lukt dat binnenkort wel? Dan scheurt de koers in één keer door naar 59.000 dollar (50.350 euro).

The post Bitcoin analyse: alles wijst op daling naar 41.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Bitcoin dominance threatens ‘likely top’ despite BTC price eyeing $45K

Bitcoin analysis suggests that all may not be well for BTC price strength as altcoins make their move. Markets News Join us on social networks Bitcoin (BTC) risks...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo