Bitcoin analyse: alles wijst op daling naar 41.000 dollar

Na weken van feest begint de motor een beetje te haperen. Maar dat betekent niet dat de race is gelopen. Bitcoin heeft op dit moment gewoon een pitstop nodig. Wat kunnen we de komende dagen van de crypto verwachten? Tijd voor een duik in de grafieken!

RSI wijst bitcoin naar pitstraat

Je kijkt hieronder naar de vieruursgrafiek, waarbij elke kaars vier uur voorstelt. Daaronder zie je de Relative Strength Index (RSI), dit is een indexcijfer tussen 0 en 100 die het momentum weergeeft van de bitcoin koers. Volgens de RSI heeft bitcoin eerst een bandenwissel nodig om weer verder te kunnen stijgen.

Klik op de grafiek om deze in volledige grootte te bekijken

Er is namelijk sprake van divergentie tussen de koers en de RSI. Of in gewone-mensentaal: de koers gaat omhoog, maar de RSI beweegt juist omlaag. Dit zie je aan de twee blauwe lijnen op de grafiek. Deze vorm van divergentie is vaak een voorteken voor een daling van de koers.

Daar komt bij dat de RSI boven de paarse band bewoog. Dat betekent dat bitcoin overbought was. De koers is in korte tijd snel gestegen, en daarom is een correctie op zijn plaats. Even een korte pitstop en dan weer verder met de race naar 100.000 dollar (85.340 euro).

Wat verwachten we van bitcoin?

Op dit moment vindt bitcoin nog steun op 44.000 dollar (37.550 euro), de oranje stippellijn. Vliegt bitcoin hier uit de bocht, dan lijkt de rode lijn op 41.000 dollar (35.000 euro) het volgende niveau.

Kan de koers vanaf deze lijn optrekken, dan is dat juist een positief teken. Al maandenlang is dit niveau namelijk een sterke weerstand. Verandert deze weerstand in een ondersteuning, dan zou dat een ontzettend positief signaal zijn.

De bovenste oranje lijn op 48.000 dollar (41.000 euro) is een sterke weerstand, de afgelopen dagen lukte het bitcoin niet om daardoorheen te breken. Lukt dat binnenkort wel? Dan scheurt de koers in één keer door naar 59.000 dollar (50.350 euro).

The post Bitcoin analyse: alles wijst op daling naar 41.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Positive Signs Flash for Bitcoin But This Level is a Major Obstacle (BTC Price Analysis)

Bitcoin's price action has rebounded significantly while testing key support levels. The next few days could determine whether the market would start a mid-term recovery...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo