Bitcoin als betaalmiddel op internationale luchthaven Venezuela

Midden-Amerika, Zuid-Amerika en bitcoin, het lijkt zo langzamerhand een gouden combinatie te worden. Het begon uiteraard allemaal met El Salvador en nu komen er ook vanuit Venezuela positieve geluiden wat de adoptie van bitcoin betreft. Een grote internationale luchthaven in het land staat namelijk op het punt om betalingen met bitcoin te accepteren voor vliegtickets en andere dienstverlening.

“We moeten ons blijven ontwikkelen in deze nieuwe economische realiteit en de technologie die daarbij komt kijken om toegankelijk te blijven,” aldus Freddy Borges, de directeur van Simón Bolívar International Airport tegenover nieuwsplatform El Siglo. Het blijft echter niet bij het accepteren van bitcoin, zo verklapt de directeur in het interview.

Bitcoin niet de enige geaccepteerde munt

Bitcoin zal niet de enige digitale munt zijn waarmee je straks op Simón Bolívar je vliegtickets kunt kopen. Het plan is om ook Dash en de Venezolaanse Petro, de aan olie gekoppelde munt, te integreren in de dienstverlening van het vliegveld. Volgens de directeur van het vliegveld heeft het accepteren van crypto positieve gevolgen voor buitenlandse toeristen, waaronder die uit Rusland.

Het nieuws vanuit Venezuela komt op het moment dat het land ook experimenteert met digitaal centralebankgeld. De digitale Venezolaanse bolivar is namelijk op 1 oktober van dit jaar gelanceerd. Wat de autoriteiten in het land van deze stap van het vliegveld vinden moet dus nog maar blijken. In dit soort landen zijn leiders over het algemeen geen fan van concurrentie, al is El Salvador wellicht een mooi voorbeeld dat bitcoin een land ook veel kan bieden.

Het is in ieder geval een interessante ontwikkeling en het lijkt erop dat betalen met bitcoin langzaam maar zeker over het hele continent een realiteit wordt. Als je ziet hoe snel bedrijven als Mc Donald’s, Starbucks en bijvoorbeeld Walmart het in El Salvador voor elkaar hebben gekregen om bitcoin te accepteren, dan biedt dat zeker hoop voor de toekomst.

Venezolaanse bolivar in zwaar weer

Je hebt waarschijnlijk weleens ergens gelezen dat het de afgelopen jaren niet heel goed gaat met de nationale valuta van Venezuela. De bolivar heeft het al tijden zwaar en met de introductie van de digitale bolivar heeft het land voor de tweede keer in drie jaar tijd een aantal nullen van de munt afgehaald. In 2018 noteerde de munt een inflatie van 1,8 miljoen procent, wat nog altijd het absolute record is.

Voor 2020 werd de inflatie geschat op 2.300 procent, wat ook geen percentage is om vrolijk van te worden als je je spaargeld in bolivars bewaart. Het is dan ook geen vreemde gedachte van het internationale vliegveld om wellicht eens iets met bitcoin te doen. Een wereldwijde munt die zich in de afgelopen 12 jaar goed weerbaar heeft getoond tegen inflatie.

Luis Vicente León, een Venezolaanse econoom, heeft aan Bloomberg laten weten helemaal niets te zien in het verwijderen van de nullen. “Het weghalen van een paar nullen lost helemaal niets van het daadwerkelijke probleem op. Zonder tot de kern van het probleem te komen, hebben we over een paar maanden gewoon weer hetzelfde probleem,” zegt León, die zich duidelijk zorgen maakt over zijn land.

The post Bitcoin als betaalmiddel op internationale luchthaven Venezuela appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo