Bitcoin adoptie Brazilië in de lift, crypto-tak Nubank binnen 3 weken op 1 miljoen gebruikers

Als we een nieuw onderzoek van de door JPMorgan gedekte neobank C6 mogen geloven, dan gaat het goed met de adoptie van crypto in Brazilië. Met name het meer vermogende deel van de bevolking is op de hoogte van de opkomende asset-klasse. Een voorbeeld van die adoptie is het Braziliaanse Nubank dat binnen één maand na de lancering al 1 miljoen gebruikers heeft.

84 procent op de hoogte van crypto

Het onderzoek van C6 werd gedaan onder 2.000 individuen die onder de inkomensklassen A tot en met C vallen. Waar groep E tot maximaal twee keer het minimumloon verdient, gaat het bij groep A over ten minste 20 keer het minimumloon. Er deden dus vooral vermogende individuen mee aan het onderzoek van C6.

Onder die groep blijkt 84 procent van de respondenten op de hoogte te zijn van crypto, maar slechts 16 procent weet wat een token als bitcoin is. Iets minder dan eenderde van de respondenten geeft aan zijn mening nog te moeten vormen. Een kwart van de groep heeft interesse om in de toekomst te investeren.

Sommigen geven aan reeds geïnvesteerd te hebben, maar met gemengde resultaten. Eén procent die het erop gewaagd heeft zegt in de toekomst nooit meer te willen investeren. Terwijl 9 procent zegt crypto te hebben en in de toekomst meer te willen kopen. 20 procent geeft echter aan de industrie niet te vertrouwen en waarschijnlijk nooit te zullen investeren.

Vooral jonge mannen investeren

Met de data van neobank C6 is het ook mogelijk om een profielschets te maken van de gemiddelde Braziliaan die in crypto investeert. Vooral Braziliaanse mannen van tussen de 25 en 44 overwegen op dit moment in crypto te investeren. Als het gaat over kennis, dan blijkt er zowel qua leeftijd als qua geslacht een kloof te zijn.

20 procent van de Braziliaanse vrouwen geeft aan niets te weten over crypto, terwijl dat bij de mannen slechts om 14 procent gaat. Onder de mensen van 60 jaar of ouder geeft 27 procent aan niets te weten over bitcoin en crypto. Bij Brazilianen onder de 24 ligt dat percentage op slechts 13 procent. Crypto is in Brazilië dus vooral een revolutie onder jongeren en mannen.

Crypto-tak Nubank binnen drie weken op 1 miljoen gebruikers

De Braziliaanse neobank Nubank, die opvallend genoeg gefinancierd is door crypto-hater Warren Buffet, heeft met de nieuwe crypto-tak binnen drie weken 1 miljoen gebruikers binnengehaald. “We zijn enorm onder de indruk van de snelheid. Het was een doel voor het komende jaar, maar we hebben het binnen drie weken bereikt”, aldus CEO en mede-oprichter David Vélez.

De crypto-tak van Nubank is in mei van dit jaar gelanceerd voor alle 46,5 miljoen gebruikers van de bank. Met 1 miljoen gebruikers in drie weken heeft het dus in recordtempo meer dan 2 procent van alle klanten weten te overtuigen. Als we naar de algemene mate van crypto-adoptie in Brazilië kijken, dan lijkt er nog meer groeipotentie te zijn.

Uit het onderzoek van C6 blijkt immers dat 9 procent van de respondenten crypto heeft en in de toekomst meer wil investeren. Grappig feit is dat Nubank bij de lancering aankondigde 1 procent van hun kasreserves in bitcoin te willen investeren. Iets wat door investeerders Warren Buffet waarschijnlijk niet met al teveel enthousiasme is ontvangen.

All Dutch and English crypto news!

Traders flinch after Ethereum price rejects at $2,000

Ether (ETH) rejected the $2,000 resistance on Aug. 14, but the solid 82.8% gain since the rising wedge formation started on July 13 certainly seems...

BitGo to sue Galaxy Digital for $100M over dropped acquisition

Digital asset custodian BitGo said it planned to seek more than $100 million in damages from Galaxy Digital, alleging the investment firm owed the funds...

Coin Center may challenge US Treasury’s sanctions on Tornado Cash in court

United States-based crypto policy advocacy group Coin Center said it intended to "pursue administrative relief" for individuals affected by Tornado Cash sanctions imposed by the...

Fed to issue long-awaited guidelines for granting master accounts to crypto banks

The United States Federal Reserve Board announced Monday that it had finalized guidelines for factors reserve banks are to consider when reviewing requests for Federal...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo