Binnenkort kan Tesla de ondersteuning voor crypto-betalingen hervatten, laat het bedrijf doorschemeren

Tesla heeft laten doorschemeren dat het binnenkort zou kunnen proberen de ondersteuning voor crypto-betalingen te herstellen. Het bedrijf is de grote fabrikant van elektrische voertuigen onder leiding van Dogecoin (DOGE) bekeerder Elon Musk. Het bedrijf verklaarde dat het in de toekomst de praktijk van transacties in cryptocurrencies kan herstarten, met een driemaandelijkse aanvraag van september bij de Securities and Exchanges Commission van de Verenigde Staten.

Dit suggereert dat Tesla ernaar streeft ondersteuningsaankopen te hervatten die zijn gedaan met digitale activa. Ook sprak Tesla zijn lange termijngeloof uit in crypto-activa als een opslag van waarde en betaalmiddel. Hierbij vermelde het bedrijf dat ze geloven in het lange termijnpotentieel van digitale activa als een investering en ook als een liquide alternatief voor contant geld.

Eerder accepteerde Tesla, Bitcoin als betaling voor aankopen van elektrische voertuigen tussen januari en maart van dit jaar. Als onderdeel van een bredere omarming van Bitcoin (BTC) door Tesla, werd deze stap genomen. Hierbij investeerde het bedrijf ook $ 1,5 miljard aan schatkist in BTC in het eerste kwartaal van 2021. Het bedrijf ondersteunde BTC ondanks percepties dat proof-of-work mining een negatieve invloed heeft op het milieu.

Nadat Tesla kritiek kreeg voor het ondersteunen van BTC werd de ondersteuning voor BTC echter snel opgeschort. Zodra tenminste de helft van de hashsnelheid van het Bitcoin-netwerk wordt aangedreven door hernieuwbare energie zou Tesla overwegen de ondersteuning voor Bitcoin-betalingen te hervatten, gaf Musk in juni aan.

Te midden van het nieuws dat de marktkapitalisatie van Tesla $ 1 biljoen bedroeg na het sluiten van een historische deal met autoverhuurbedrijf Hertz, is het rapport verschenen. Ook steeg de aandelenkoers van Tesla voor de eerste keer ooit met ongeveer $ 1,00. Musk heeft bovendien dit weekend getweet dat hij alleen Bitcoin, Ether (ETH) en DOGE bezit, tot ontevredenheid van Shiba Inu (SHIB) houders.

Twitter-gebruiker Shiba Inu Hodler tweette maandag naar Musk met de vraag hoeveel SHIB hij vasthoudt, waarop Musk antwoordde dat hij er geen bezit. Hij voegde eraan toe dat hij uit nieuwsgierigheid wat ascii hash-strings genaamd Bitcoin, Ethereum & Doge kocht. En dat is het, volgens Musk.

Het bericht Binnenkort kan Tesla de ondersteuning voor crypto-betalingen hervatten, laat het bedrijf doorschemeren verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo