Binance US denkt aan gang naar beurs, zegt Changpeng Zhao

Changpeng Zhao heeft onthuld dat Binance US de mogelijkheid onderzoekt om een beursgenoteerde onderneming te worden

Changpeng Zhao, de CEO van de toonaangevende crypto uitwisseling Binance, heeft onthuld dat  hun handelsplatform in de Verenigde Staten, Binance US, de stap naar de beurs zou kunnen zetten. Hij maakte dit bekend tijdens het “Redefine Tomorrow” evenement dat door SCB 10X werd georganiseerd.

Zhao wees erop dat de notering van Coinbase op de NASDAQ beurs in april van dit jaar van de Verenigde Staten een perfecte omgeving heeft gemaakt voor cryptovaluta bedrijven die de gang naar de beurs willen maken.

We zijn bezig met het opzetten van die structuren. Als die er eenmaal liggen, maak je de mogelijkheid voor een beursgang misschien makkelijker. Dus dat is niet uitgesloten. Maar op dit moment zitten we nog in de beginfase,” voegde hij eraan toe.

De CEO van Binance gaf toe dat een beursgang (IPO) niet bovenaan de prioriteitenlijst staat, maar dat dat in de toekomst kan veranderen. Verschillende crypto bedrijven zoals Kraken, Gemini, en Circle, zijn allemaal van plan om naar de beurs te gaan, óf in de Verenigde Staten of op andere markten.

Deze ontwikkeling is een verandering van de toon van Zhao, die eerder dit jaar zei dat Binance geen beursgang overweegt. In plaats daarvan was het bedrijf van plan om zijn eigen crypto verder te stimuleren en het nut van het Binance Coin (BNB) token uit te breiden.

De crypto uitwisseling is wereldwijd onder de loep van verschillende toezichthouders komen te liggen. Met name het Verenigd Koninkrijk en meer recentelijk Italië hebben hun ogen op Binance gericht. Zhao zei dat de wereld van crypto hevig gereguleerd wordt, en dat Binance daarom van een tech start-up naar een financiële dienstverlener moet gaan.

Hij voegde eraan toe dat crypto nu worden gezien als financiële activatypes, en dat marktdeelnemers ze ook op die manier moeten behandelen. Zhao voegde eraan toe dat de recente druk van de toezichthouders het bedrijf had overtuigd om de inspanningen om aan alle regelgeving te voldoen op te voeren. Daarom huurt het traditionele compliance medewerkers en voormalig toezichthouders in om te helpen ervoor te zorgen dat het bedrijf aan alle voorwaarden voldoet.

The post Binance US denkt aan gang naar beurs, zegt Changpeng Zhao appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo