Binance kondigt voor alle gebruikers een verplichte KYC aan

De uitwisseling meldt dat de verificatie bedoeld is om haar gebruikers te helpen beschermen en om een ‘veilige crypto-omgeving’ te bieden

Binance, ‘s werelds grootste crypto-uitwisseling qua volume, heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om zich zo meer op de wettelijke vereisten af te stemmen die over de hele wereld gelden.

De crypto-uitwisseling merkte in een kennisgeving die op vrijdag werd vrijgegeven op dat het nu voor alle klanten verplichte Know Your Customer (KYC) processen activeert.

De uitwisseling heeft al haar klanten en potentiële gebruikers nu verteld dat ze het tussentijdse verificatieproces moeten voltooien voor als ze graag een toegang tot alle services op het platform willen hebben. De wijzigingen zijn ‘per direct’ voor alle nieuwe klanten, merkte Binance hierbij op. 

Volgens het platform zullen deze nieuwe gebruikers pas nadat ze hun identiteit geverifieerd hebben een toegang tot diensten zoals cryptostortingen, -opnames en -handel krijgen.

De vereiste geldt tevens voor alle bestaande Binance gebruikers die de tussentijdse verificatie nog moeten voltooien. Bij deze groep gebruikers wordt hun account naar ‘enkel opnames’ overgezet, waardoor de toegang tot alle andere diensten en producten beperkt wordt. Alleen transacties met betrekking tot opnames, het annuleringen van bestellingen of het sluiten van handelsposities zijn in dat geval dan mogelijk.

Het platform heeft haar gebruikers dringend verzocht het verificatieproces snel uit te voeren om zo vertragingen en mogelijke beperkingen te kunnen voorkomen.

Volgens Binance is de herziening van haar KYC beleid noodzakelijk omdat het alle gebruikers, te midden van veranderingen in de wereldwijde naleving omgeving, wil beschermen. De herziening volgt ook op het hardhandige optreden van diverse regelgevende instanties die de uitwisseling de afgelopen maanden flink onder druk hebben gezet.

Veel landen hebben Binance onlangs negatief in de schijnwerpers gezet, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Kaaimaneilanden en Spanje.

De druk van de financiële waakhonden in deze en andere landen heeft ertoe geleid dat de leidende crypto-uitwisseling haar strategie heeft heroverwogen en maatregelen heeft genomen die niet alleen de KYC implementatie garanderen, maar alsmede maatregelen te treffen die de antiwitwas controles (AML) helpen bevorderen.

The post Binance kondigt voor alle gebruikers een verplichte KYC aan appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo