Biden: tekort verlagen met 3 biljoen dollar in 10 jaar, ook belasting op crypto

Vandaag zal de Amerikaanse president Joe Biden het nieuwe begrotingsplan met de wereld delen. Verschillende kranten hebben al een inkijkje gekregen en vonden onder andere een wijziging in hoe crypto belast wordt.

Hoe crypto aan de andere kant van de oceaan belast wordt, is voor ons niet van direct belang. Indirect kan het impact hebben op de koers en misschien wel een vlucht van bedrijven en investeerders naar andere delen van de wereld.

Tekort verminderen met 3 biljoen dollar

Het begrotingsvoorstel van president Joe Biden zal gericht zijn op het verminderen van de Amerikaanse tekorten, hij wil dit met 3 biljoen dollar verlagen gedurende een periode van 10 jaar. Dit is veel meer dan de 2 biljoen dollar waar de regering eerder op mikte.

In het nieuwe begrotingsplan staat dat Biden de belastingen wil verhogen voor bedrijven en mensen die meer dan 400.000 dollar per jaar verdienen. Dit is niet alleen bedoeld om het tekorten op te verlagen, maar ook om de uitkeringen, Medicare en Medicaid te beschermen tegen bezuinigingen.

Woordvoerder van het Witte Huis Karine Jean-Pierre zei:

‘Het stelt belastinghervormingen voor om ervoor te zorgen dat de rijke en grote bedrijven een eerlijk deel betalen en tegelijkertijd verspillende uitgaven aan speciale belangenbelangen, zoals Big Oil en Big Pharma, te verminderen.’

Crypto belasting gericht op wash trading

De Wall Street Journal schreef gisteren dat Biden ook wijzigingen in hoe crypto belast wordt zal meenemen in het aankomend begrotingsplan. Deze wijzigingen moeten ervoor zorgen dat wash-trading wordt aangepakt.

Hoewel regels tegen wash trading van toepassing zijn op de handel in aandelen en obligaties, worden die regels momenteel niet toegepast op de handel in cryptocurrency.

Wat is wash trading in crypto?

Wash trading is een proces waarbij een trader crypto koopt en verkoopt met het uitdrukkelijke doel misleidende informatie aan de markt te verstrekken. Het gaat hier in eerste instantie niet om direct de koers te beïnvloeden, maar om het volume te verhogen. De coins worden vaak voor dezelfde prijs verkocht als ze zijn gekocht.

In sommige situaties worden wash-trades uitgevoerd door een trader en een broker die met elkaar samenspannen, en in andere gevallen worden wash-trades uitgevoerd door beleggers die optreden als zowel de koper als de verkoper van de crypto.

Dit soort situaties kunnen zich voordoen bij exchanges waar er een laag volume is op kleine altcoins. Zo kan een exchange zelf de markt bepalen (markt maker) en net doen alsof er veel volume is op die coin.

Wash trading misleidt beleggers door te geloven dat de handelsvolumes hoger zijn dan ze in werkelijkheid zijn, waardoor de handelsactiviteit op de crypto uiteindelijk mogelijk toeneemt.

Republikeinen zijn huismeester

Het nieuwe cryptobeleid zal naar verwachting 24 miljard dollar opleveren. De vraag is of deze nieuwe regels goedgekeurd worden.

Het Congres, niet het Witte Huis, beheert echter de landelijke uitgaven, waardoor de begroting grotendeels een ambitieus politiek platform zijne in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024, waarin Biden naar verwachting een tweede termijn wil nastreven.

Dit Congres bestaat uit het Senaat en het Huis van Afgevaardigden en laatstgenoemde gaat uiteindelijk over het wel of niet goedkeuren van landelijke wetgeving. Het voorstel zal mogelijk niet slagen vanwege tegenstand van de Republikeinse partij, die momenteel een meerderheid hebben in het Huis, ondanks het democratische leiderschap van Biden en een democratische senaat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

FTX EU opens withdrawal, Elon Musk calls for AI halt, and Binance news: Hodler’s Digest, March 26–April 1

Top Stories This Week FTX EU launches withdrawal website to pay back European users The European arm of FTX has launched a website to allow customers in...

Uniswap v3 code free to fork as BSL expires

Developers are now allowed to fork Uniswap v3 protocol as its Business Source License (BSL) expired on April 1, shows the protocol documentation. The expiration...

Former Activision Blizzard executive joins Yuga Labs as CEO

Yuga Labs, the company behind the Bored Ape Yacht Club (BAYC) and CryptoPunks NFT collections, has a new CEO: Daniel Alegre. The executive resigned as...

Binance vs. CFTC: Latest court battle could alter crypto landscape in US

Regulatory trouble is nothing new for Binance, and on many occasions, in the past, it has managed to overcome or bypass such roadblocks and eventually...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo