Axie Infinity stijgt 42% terwijl aantal spelers juist afneemt

De koers van AXS, de crypto van Axie Infinity, is met 42% gestegen. Dat is opmerkelijk, want je zou verwachten dat dat komt doordat Axie Infinity goed nieuws zou hebben, maar niets is minder waar. Het aantal maandelijkse spelers is zelfs gedaald tot het laagste niveau sinds november 2020.

Axie Infinity schiet omhoog

Hieronder de koers van Axie Infinity van de afgelopen 7 dagen. Op 20 januari is al een kleine stijging te zien, maar gisteren begon het feest echt pas. De afgelopen 24 uur noteerde AXS een stijging van 41,71% en wordt nu verhandeld voor 11,96 euro.

De vraag die op ieders lippen brandt: waar komt deze stijging vandaan? Deze vraag kunnen we beantwoorden met één simpele emoji: 🤷‍♂️

We hebben oprecht geen idee. Er is geen nieuws van de spellenmaker. Axie Infinity is namelijk een online game waar blockchain, NFT’s en de crypto AXS een belangrijke rol spelen.

Aantal spelers Axie Infinity daalt

De op NFT’s gebaseerde online videogame had ooit miljoenen maandelijkse spelers, met een piek van 2,78 miljoen in januari 2022, volgens statistieken van activeplayer.io. Nu januari nog niet helemaal voorbij is, wijzen de laatste 30 dagen op een maandelijks gemiddelde van 432.001 spelers tot nu toe.

In december 2022 waren er 468.805 spelers, een dieptepunt dat in meer dan twee jaar niet meer is gezien sinds november 2020.

Axie had gemiddeld twee miljoen maandelijkse spelers gedurende acht opeenvolgende maanden tussen oktober 2021 en mei 2022. Na mei daalde het gemiddelde aantal maandelijkse spelers tot 958.044, of 1.202.210 minder spelers dan de voorgaande maand.

Gedurende de volgende vier maanden bleef het maandelijkse aantal spelers van Axie boven de 700.000, maar in november 2022 zakte het naar 556.058.

Bron: activeplayer.io/axie-infinity

Dit kan wel wat context gebruiken. Het aantal spelers van Axie Infinity is aanzienlijk lager dan sommige van de best gespeelde games van vandaag. Call of Duty: Mobile Live Player had bijvoorbeeld 58.502.111 gemiddelde maandelijkse spelers in de afgelopen 30 dagen en 58.001.154 in december 2022.

Goed jaar voor koers AXS

Kennelijk heeft de koers van AXS geen verhaal aan fundamenteel nieuws. Tuurlijk, net als de rest van de cryptomarkt had Axie Infinity te maken met dalende koersen, maar dat komt niet door AXS. Inflatie, stijgende rente en de val van grote cryptobedrijven hebben de markt in een koude bearmarkt doen belanden.

Sinds begin van dit jaar is Axie Infinity met maar liefst 116% toegenomen. Van alle grote crypto’s die in de top 50 staan qua marketcap, staat Axie op de 4e plek als het gaat om hardste stijgers in 2023.

Bron: coincodex.com

Axie Infinity hoeft alleen Decentraland, Solana en Aptos voor zich te dulden. Aptos is een nieuw project van oud-medewerkers van het stablecoinproject van Meta (Facebook). Solana was hard gedaald door FUD rondom de oud-directeur van het gevallen FTX. Decentraland, Axie Infinity en The Sandbox zijn allemaal blockchaingames.

Ondanks de stijging van 2023 is AXS nog steeds 92% gedaald ten opzichte van het hoogste punt van 150 euro per muntje op 6 november 2021.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Here’s why Bitcoin price could correct after the US government resolves the debt limit impasse

For much of 2022, the crypto market focused on the U.S. Federal Reserve's actions. The central bank created a bearish environment for risk-on assets like...

Sens. Warren, Wyden question quality of auditors’ oversight in light of FTX debacle

Two United States senators have taken their questions about the performance of the accounting firms active in the crypto space to a higher power -...

Polkadot restates its case that DOT has ‘morphed’ away from security status

The Web3 Foundation, which supports the Polkadot protocol, has again presented its argument that its native DOT (DOT) token is not a security. In a...

88x Finance partners with Axelar Network for cross-chain yield aggregator

The crypto bear market may be lasting longer than expected, but some Web3 startups see it as the perfect opportunity to build solutions and infrastructure...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo