Apple verwijdert Bitcoin white paper in nieuwe MacOS beta

Begin april ontdekte de Amerikaanse techblogger Andy Baio dat Apple de Bitcoin white paper sinds 2018 in zijn software verstopte. Dat kwam redelijk groot in het nieuws en het lijkt erop dat de grote bazen bij Apple niet blij waren met die berichtgeving. In de nieuwe beta-versie van MacOS is de Bitcoin white paper namelijk niet meer opgenomen.

Waar zat de white paper?

Het document dat ten grondslag lag aan de Bitcoin-revolutie werd gevonden in Virtual Scanner II in MacOS. Niemand kon uitleggen waarom het document in de software van Apple opgenomen was. De meest voor de hand liggende uitleg is dat een paar ontwikkelaars van Apple het document als een grapje verstopten in de software van de techgigant.

Al zijn er ook hele wilde conspiracy-theorieën die stellen dat Steve Jobs, de inmiddels overleden mede-oprichter van Apple, Satoshi Nakamoto zou zijn. Dat lijkt zeer onwaarschijnlijk, omdat Jobs in die periode wel andere dingen aan zijn hoofd had.

Nu is duidelijk dat Apple helemaal niet zat te wachten op de Bitcoin white paper in de software. In de volgende update van de software zal het document niet meer terug te vinden zijn. Dat maakt in ieder geval een einde aan de speculatie over de verborgen boodschap die Apple hiermee zou willen vertellen.

Sparen bij Apple

Op 17 april deelde Apple vrijwel uit het niets dat het zou starten met spaarrekeningen voor mensen die een creditcard van het bedrijf bezitten. Het bijzondere aan die spaarrekeningen is dat Apple daar een jaarlijkse rente van 4,15 procent op uitlooft.

Wat dat betreft lijkt het erop dat Apple de concurrentie wil aangaan met de traditionele financiële sector. Men speculeert al jaren over dit soort stappen van de tech-industrie, maar nu lijkt het werkelijkheid te worden.

Apple heeft natuurlijk een gigantische gebruikersbase, waardoor het redelijk eenvoudig voor ze kan zijn om veel klanten aan te trekken op dit gebied. Zeker als ze vervolgens ook een rente bieden die vele malen hoger ligt dan die bij traditionele banken.

Het techbedrijf kan die hoge rente bieden omdat de rente op Amerikaanse staatsobligaties momenteel rond dit niveau ligt. Dat heeft alles te maken met de renteverhogingen van de Amerikaanse Federal Reserve, die in een tijdsbestek van 12 maanden de rente verhoogden van 0 naar ongeveer 5 procent.

Voor 3 mei staat er wederom een rentevergadering van de Federal Reserve op het programma. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank dan wederom met een renteverhoging van 0,25 procent op de proppen komt.

All Dutch and English crypto news!

Microsoft pens AI cloud computing deal with former Ethereum miner CoreWeave: CNBC

Microsoft has reportedly signed a deal with former Ethereum miner CoreWeave to use its cloud computing infrastructure to support its Artificial Intelligence-powered services. According to a...

Crypto Biz: Six months on from FTX, Tether mines BTC, and Nvidia’s AI superchips

Just over six months after FTX's dramatic collapse, the crypto industry can finally begin analyzing the effects of the debacle. The quick ripple effect to...

US lawmakers aim for crypto regulatory clarity with proposed bill putting the screws to SEC

Lawmakers with the United States House Financial Services Committee and House Agriculture Committee have released a draft discussion offering certain crypto assets a pathway to...

Arbitrum price soars after DeFi whale address resumes ARB accumulation

On June 2, the price of Arbitrum jumped alongside the top-ranking cryptocurrencies after the United States Senate voted to raise the debt limit. Why is the ARB...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo