ApeCoin (APE) maakt zich klaar voor rally van 45% na Otherside metaverse demo

ApeCoin is de nieuwe week met een rally begonnen na de voorzichtige opening van de Otherside metaverse van Yuga Labs. Als gevolg daarvan brak de koers door een technisch patroon heen dat ApeCoin in theorie nog 45 procent omhoog kan tillen.

Otherside metaverse gekte

De ApeCoin koers ging op de eerste twee dagen van de week al met 23,5 procent omhoog. Inmiddels handelt ApeCoin weer iets onder de piek van 18 juli. Vanaf de bodem van midden-juni gemeten staat ApeCoin echter bijna op een plus van 100 procent. Op het moment van schrijven krijg je 5,73 euro voor één ApeCoin. Daarmee heeft het project van Yuga Labs een market cap van 5,73 miljard euro.

ApeCoin sprong deze week omhoog nadat de eerste 4.300 spelers een uitnodiging voor Otherside ontvingen. Zij konden met een eerste demo aan de slag en kregen een tour door een gedeelte van de virtuele wereld. Precies op de dag van de demo ging de ApeCoin koers door het dak. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de ApeCoin koers rally een andere reden heeft dan de opening van de Otherside metaverse.

ApeCoin rally van 45 procent op komst?

De gekte rondom de Otherside metaverse heeft ApeCoin ook door de bovenkant van een stijgende driehoek doen uitbreken. Over het algemeen worden deze patronen in de technische analyse gezien als zogenaamde continuatie patronen. In sommige zeldzame gevallen vormen ze echter het einde van een neerwaartse trend en leiden ze tot een sterke omdraaiing van de koers.

Het heeft er alle schijn van dat de stijgende driehoek voor ApeCoin het einde van een neerwaartse trend signaleert. Dat is omdat de token ten opzichte van 15 juni een koerswinst van ongeveer 100 procent heeft gepakt. Gevolgd door een uitbraak naar boven uit de driehoek bij een koers van 5,09 euro.

Het is een regel van de technische analyse dat een uitbraak naar boven van een stijgende driehoek, betekent dat de koers net zoveel stijgt als de maximale hoogte tussen de bovenste en onderste lijn van de driehoek. Dat zou ApeCoin in dit geval tot een koers van 8,40 dollar (8,14 euro) brengen. Een stijging van ongeveer 45 procent vanaf het huidige koersniveau.

Niet alleen goede prestaties ApeCoin

Naast ApeCoin doen ook vele andere projecten binnen de industrie het op dit moment eindelijk weer goed. Na een lange rode periode is er eindelijk weer wat groens te vieren. De totale crypto market cap is ook weer boven de psychologische grens van 1 biljoen dollar (970 miljard euro) uitgekomen. Ethereum is het grootste feestvarken. Het project van Vitalik Buterin heeft in de afgelopen zeven dagen een plus van 42,87 procent mogen opschrijven.

Daarmee handelt Ethereum momenteel op 1.508,28 euro en is het flink ingelopen op bitcoin. Laatstgenoemde heeft in zeven dagen tijd namelijk ‘slechts’ een koerswinst van 10,45 procent geboekt. Andere noemenswaardige winnaars zijn Polygon en Solana die voor de afgelopen zeven dagen 60,08 en 32,01 procent mochten bijboeken. Daar moet wel aan toegevoegd worden dat beide projecten een veel lagere market cap hebben dan Ethereum.

Ethereum heeft een market cap van 183 miljard euro, terwijl de andere twee op 15 en 7 miljard euro staan. In die zin is het lastig om ze met elkaar te vergelijken. Een kleine instroom van kapitaal bij deze projecten heeft immers veel meer invloed op de koers dan bij een Ethereum.

All Dutch and English crypto news!

Traders flinch after Ethereum price rejects at $2,000

Ether (ETH) rejected the $2,000 resistance on Aug. 14, but the solid 82.8% gain since the rising wedge formation started on July 13 certainly seems...

BitGo to sue Galaxy Digital for $100M over dropped acquisition

Digital asset custodian BitGo said it planned to seek more than $100 million in damages from Galaxy Digital, alleging the investment firm owed the funds...

Coin Center may challenge US Treasury’s sanctions on Tornado Cash in court

United States-based crypto policy advocacy group Coin Center said it intended to "pursue administrative relief" for individuals affected by Tornado Cash sanctions imposed by the...

Fed to issue long-awaited guidelines for granting master accounts to crypto banks

The United States Federal Reserve Board announced Monday that it had finalized guidelines for factors reserve banks are to consider when reviewing requests for Federal...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo