Anonymous wil gerechtigheid: Do Kwon van Terra (LUNA) in het vizier

Anonymous wil de acties van Do Kwon volledig uitpluizen en “ervoor zorgen” dat de oprichter van Terra “zo snel mogelijk voor het gerecht wordt gebracht”. Dit meldt het collectief van ‘hacktivisten’ in een YouTube video.

Elke maand 80 miljoen dollar uitbetaald

“Er lijdt geen twijfel dat er nog veel meer misdaden te ontdekken zijn in jouw spoor van vernieling,” zei hacktivistengroep Anonymous de YouTube video. In de video praat een Anonymous lid over Kwon’s verdachte handelingen, waaronder het uitbetalen van 80 miljoen dollar (75,6 miljoen euro) per maand. Dit deed hij in LUNA en TerraUSD (UST)

Daarnaast werd ook de val van Basis Cash belicht. Deze munt zal je wellicht niet kennen, maar Anonymous kwam erachter dat deze gefaalde stablecoin ook een project zou zijn van Kwon. Alleen is dit nog niet aan het licht gekomen, omdat hij daar zou werken onder de naam ‘Rick Sanchez’. Hij was dan één van de twee oprichters, die als duo in de anonimiteit verbleven door zich te vernoemen naar de hoofdpersonen van de serie Rick en Morty; namelijk Rick (Sanchez) en Morty.

“Do Kwon, als je luistert, er is helaas niets dat gedaan kan worden om de schade die je hebt aangericht ongedaan te maken. Op dit moment is het enige wat we kunnen doen, je verantwoordelijk houden en ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk voor het gerecht wordt gebracht.”

Do Kwon houdt zich vooralsnog gedeisd

Anonymous beloofde dat het de acties van Do Kwon zou onderzoeken om zijn vermeende misdaden aan het licht te brengen. Het collectief zal alle uithoeken van de cryptomarkt onderzoeken om zijn crypto-verleden transparant te maken. Na de vondst van de Basis Cash kwestie, zou het niet vreemd zijn om nog veel meer te vinden. Anonymous kreeg bekendheid door meerdere bedrijven en overheden te hacken, dus het zal Do Kwon wellicht nog heet worden onder de voeten.

Hij heeft zelf nog geen reactie gegeven op de publicatie van Anonymous. De oprichter van Terra (en waarschijnlijk Basis Cash) is al 9 dagen lang – met uitzondering van wat retweets – opvallend stil op Twitter. Dit is een groot contrast met zijn twitterpagina vóór de val van Terra.

All Dutch and English crypto news!

Podcast: Charmyn Ho, head of crypto insights at Bybit talks NFTs, GameFi, the state of crypto and more

It's been quite the turbulent year in the crypto markets so far in 2022, with words like "contagion", "death spiral" and "recession" entering vocabulary -...

US lawmakers appeal directly to 4 mining firms, requesting info on energy consumption

Four members of the United States House of Representatives from the Energy and Commerce Committee have demanded answers from four major crypto mining firms in...

A sharp drop in TVL and DApp use preceded Avalanche’s (AVAX) 16% correction

After an impressive 73% rally between July 13 and Aug. 13, Avalanche (AVAX) has faced a 16% rejection from the $30.30 resistance level. Some analysts...

Ripple partners Travelex Bank to launch XRP-enabled enterprise payments in Brazil

Ripple's partnership with Travelex Bank will see customers of the locally regulated bank benefit from XRP-powered cross border payments settled on RippleNet's On-Demand Liquidity (ODL)...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo