Analyse: zinkt bitcoin eerst naar 37.000 dollar?

Bitcoin heeft zich eindelijk weer een nachtje rustig gehouden. Na de flinke daling van 6,2% de dag ervoor, kleurt de dagelijkse candle van bitcoin weer groen. De prijs zit op dit moment rond de 40.000 dollar, maar die kan nog wat lager zakken de komende tijd.

Opwaartse trend nog niet gebroken

Na gisteren heeft de prijs zich prima bij de 40.000 dollar gehouden. Hierdoor is het mogelijk dat bitcoin een higher low maakt op de plek die ik gisteren aangaf. Het zou mooi zijn als dit gebeurt, aangezien bitcoin ook nog steeds hogere hoogtes maakt.

De kleine opwaartse trend is nog niet gebroken; bitcoin heeft sinds 2022 twee duidelijke laagtepunten gemaakt op 24 januari en op 24 februari. Als we deze punten met elkaar verbinden, zien we een lijn die eventueel als support kan dienen (zie onderstaande grafiek).

Daarbij is het dus niet heel erg als de koers richting de 37.000 dollar gaat, maar het zou prettig zijn als de koers van bitcoin nu al omhoog beweegt.

Ascending triangle

Als bitcoin zich hier sterk houdt, zien we een patroon wat lijkt op een acending triangle (opwaartse driehoek). Deze kenmerkt zich door hogere laagtepunten en ongeveer gelijke toppen. Hierdoor krijgt het patroon een omhooglopende trendlijn, terwijl er een horizontale weerstandszone ontstaat aan de bovenkant.

Dit is op dit moment nog pure speculatie, aangezien de onderste trendlijn nog maar twee aanraakpunten heeft. De trendlijn wordt pas echt bevestigd als het een derde aanraakpunt krijgt. Daarnaast is de weerstand aan de bovenkant al gebroken – zoals ik het hier schetste – en bewoog daarna weer terug. Echter, zoals je kan zien in bovenstaande grafiek, is die zone ook te tekenen met het nieuwe hoogtepunt.

Zonder precisie is situatie ook te overzien

Er is nooit met zekerheid te zeggen dat een patroon zal uitspelen, maar het is goed om te zien dit de ascending triangle nog niet van de tafel is. Als je je niet focust op de precisie van de lijntjes, is het wel goed om te zien dat de kopers de prijs niet lager laten komen.

De bulls kopen nog steeds op hogere plekken op (verwijzend naar 24 januari en 24 februari). Daarnaast is er een duidelijke plek waar de bears de prijs naar beneden drukken (gele zone). Het zou bullish zijn als bitcoin alweer op een hogere plek wordt opgekocht terwijl de bears het gevecht bij de gele zone verliezen.

All Dutch and English crypto news!

44 centrale banken praten in El Salvador over Bitcoin en financiële inclusie

Sinds dinsdag zijn 44 vertegenwoordigers van verschillende centrale banken en financiële instellingen neergestreken in El Salvador. Het hoge bezoek komt voornamelijk uit ontwikkelingslanden. De president van...

Analysts note parallels with March 2020: Will this time be different?

Analysts in both crypto and traditional markets have noted some startling similarities between the recent downturn and the one caused by a pandemic panic in...

German BaFin official calls for ‘innovative’ EU-wide DeFi regulation

Birgit Rodolphe, an executive director at Germany's Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) has called for innovative and uniform regulation of the decentralized finance (DeFi) space...

Ethereum’s popularity ‘a double-edged sword’ — a16z’s State of Crypto Report

Crypto venture fund giant Andreessen Horowitz (a16z) has highlighted that development and demand on Ethereum is "unmatched" despite the network's high transaction fees. The firm does...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo