Analyse: XRP doet er alles aan om niet onder 0,48 dollar te belanden

Een weerstand bij 0,57 dollar bleek te sterk om verder te stijgen. Als gevolg hiervan zette Ripple een daling in, waardoor de munt nu weer op een belangrijk steunpunt is aangekomen. Zal deze sterk genoeg blijven? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Ripple 1

De sterkste prijslevels

We beginnen deze analyse door de belangrijkste prijslevels helder te krijgen. Dit kunnen we het beste doen met de wekelijkse grafiek, waar elke candle voor 7 dagen staat. Hierdoor kunnen we ver terugkijken in de koers en zien op welke plekken XRP vroeger reageerde.

Deze plekken zijn hierboven aangegeven als grijze zones, een blauwe zone, en een blauwe lijn. De bovenste en onderste grijze zone kunnen we even laten voor wat het is (net als de blauwe zone). De koers is hier namelijk al lang niet geweest, en deze levels zijn te ver weg om op korte termijn van belang te zijn. Toch is het goed om deze plekken helder te hebben, mocht de koers hier ooit aankomen.

De munt zit nu dichter bij de andere prijslevels. Om te beginnen met de middelste grijze zone. Dit level (rond 0,57 dollar) was al veel vaker van invloed op de koers. Daarom gaven we in vorige analyses al aan dat dit level nogmaals van belang zou worden als de munt vanuit de blauwe lijn omhoog bewoog.

Kan XRP vanuit hier omhoog?

Deze blauwe lijn vindt zijn oorsprong in een vorig laagtepunt – dit zijn plekken die vaak voor veranderingen in de koers zorgen. Het was daardoor aannemelijk dat XRP een kleine opleving zou krijgen. Dit is inmiddels gebeurd, maar zoals we hierboven beschreven, bleek de grijze zone te sterk. We zoomen nu ook even kort in op de 4-uurs grafiek.

Sinds het bereiken van de grijze zone, is de koers bezig met een daling. En helaas weten we niet precies waar deze stopt. Het kan zijn dat deze blauwe lijn voor wat ondersteuning zal zorgen, maar dat is niet gegarandeerd. Als XRP hier onder zakt, betekent dit dat de koers een lager laagtepunt maakt op de lange termijn.

Dit laatste zou zeer slecht zijn, aangezien daarmee een neerwaartse trend wordt ingezet. Eigenlijk zou de koers pas weer positief ogen als de munt weer boven de grijze zone uitkomt. Maar helaas kunnen we hier misschien wel erg lang op gaan wachten. Deze blauwe lijn zorgt dus voor wat ‘hopium’, er is immers al een eerste reactie geweest, maar erg sterk lijkt de munt op dit moment niet.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin derivatives hint at potential rally above $73K — New all-time highs next

Bitcoin derivatives data suggests room for additional price upside in the coming weeks as Ethereum ETF approval chances rise.

Multipool partners with BSO enabling ultra-fast low latency trading

Majuro, Marshall Islands, May 21st, 2024, Chainwire Multipool, a leading innovator in the blockchain and cryptocurrency industry, announces corporate partnership with industry-leading global connectivity provider BSO,...

SEC contacted exchanges to update spot Ether ETF applications: Report

Officials reportedly contacted the Nasdaq, the Chicago Board Options Exchange and the New York Stock Exchange to make updates and changes to existing spot Ether...

Over 90K traders liquidated amid massive crypto price surge

Over $9o,000 traders were liquidated in 24 hours as Ethereum, Bitcoin prices surged to $3,800 and $71k respectively. Total liquidations reached $383 million, with $297 million...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo