Analyse: wat kunnen we deze week van bitcoin verwachten?

Bitcoin zorgt al weken voor zwetende handjes. Van totale paniek tot een overdosis hopium; de koers maakt gekke bewegingen rond deze prijsklasse. Op dit moment heeft bitcoin een prijs van 22.000 dollar, 1.000 minder dan afgelopen vrijdag. Laten we naar de grafieken kijken.

Nieuwe weekly candle

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek. In onderstaande afbeelding staat elke candle voor één week. En aangezien de laatste candle vannacht gesloten is, kunnen we deze analyseren.

De prijs werd vorige week over de 24.000 dollar geduwd, maar voordat het einde van de week in zicht was, dook de bitcoin koers weer onder de 23.000; een support die we afgelopen vrijdag behandelden. Zoals de analyse voorspelde werd het wel de beste week sinds maart, maar de munt had nog veel meer potentie.

Support gebroken

Door het breken van de support werd de koers teruggeduwd. Gelukkig niet tot de allergrootste support op dit moment (de paarse zone in bovenstaande grafiek), maar wel weer onder de lokale support (blauwe zone in onderstaande grafiek).

Op deze 4-uurs grafiek is goed te zien dat bitcoin een hoger hoogtepunt maakte. Met deze beweging doorbrak bitcoin de blauwe zone, maar dat duurde niet lang. Vanochtend maakte de marktleider weer een gigantische rode candle. En dat is iets wat we hier niet graag zien.

Hierdoor is er namelijk nog één grote ondersteuning over, weergegeven als de roze zone. Deze bewijst zich al een aantal weken als de belangrijkste support. En dat moet zo blijven als bitcoin niet terug wil vallen in het bearish sentiment.

Op dit moment kan bitcoin nog een hoger laagtepunt maken op de paarse zone. Dit zou mooi zijn, aangezien de support dan gerespecteerd wordt en bitcoin dan nog steeds in een kleine opwaartse trend zit.

De angst en hebberigheid

Zolang dat gebeurt, zal er ook nog geen totale paniek ontstaan op de markt, aangezien het logisch zou zijn dat bitcoin vervolgens weer over het vorige hoogtepunt (24.300 dollar) zou gaan. Er is namelijk ook een kleine opleving in de Fear and Greed Index. Deze indicator geeft weer hoeveel angst of hebberigheid er is op de markt.

Zoals we kunnen zien in de grafiek van de Fear and Greed, is de angst nog steeds erg hoog. Hoe lager het cijfer, des te groter de angst. Op dit moment zit de score rond de 30, maar dit is al een gigantische verbetering met de afgelopen maanden, waarbij de koers vaak rond de 10 of 20 hing.

De markt leeft dus wel weer een beetje op rond een cruciaal punt. Bitcoin mag nog richting de grote support, maar moet daar wel een hoger laagtepunt maken. Als dat gebeurt zullen we binnenkort een koers zien die hoger is van 23.400 dollar, maar zo niet, dan ziet de komende week er erg somber uit voor bitcoin.

All Dutch and English crypto news!

Traders flinch after Ethereum price rejects at $2,000

Ether (ETH) rejected the $2,000 resistance on Aug. 14, but the solid 82.8% gain since the rising wedge formation started on July 13 certainly seems...

BitGo to sue Galaxy Digital for $100M over dropped acquisition

Digital asset custodian BitGo said it planned to seek more than $100 million in damages from Galaxy Digital, alleging the investment firm owed the funds...

Coin Center may challenge US Treasury’s sanctions on Tornado Cash in court

United States-based crypto policy advocacy group Coin Center said it intended to "pursue administrative relief" for individuals affected by Tornado Cash sanctions imposed by the...

Fed to issue long-awaited guidelines for granting master accounts to crypto banks

The United States Federal Reserve Board announced Monday that it had finalized guidelines for factors reserve banks are to consider when reviewing requests for Federal...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo