Analyse: wat doet bitcoin na de sinterklaasdip?

Net als de mijter van sinterklaas, kleurde de crypto markt helemaal rood dit weekend. De koers van bitcoin leed een verlies van maar liefst 25 procent. Was dit de laatste dip voor een nieuwe all time high?

Het was even schrikken voor de mensen die zaterdagochtend hun portfolio openden. Er werden grote verliezen geleden in de nacht van vrijdag op zaterdag. De crypto markt daalde het heftigste rond vijf uur ’s ochtends; om en nabij twintig procent in een half uur. Bitcoin daalde toen van ongeveer 52.000 tot bijna 42.000 dollar. De koers wist zich op dit dieptepunt te herpakken en steeg binnen een paar uur weer terug naar 48.000 dollar.

Wat zien we nu?

Bitcoin maakte een sprong vanaf 42.000 dollar. Dit gebeurde rond de zone die in september van dit jaar als support diende. Vanaf hier herstelde bitcoin een klein beetje, om vervolgens te blijven hangen tussen de 47.000 en de 50.000 dollar.

Zoals te zien in de chart hierboven, is bitcoin met deze dip op een bekend punt beland. Voordat het weer terugschoot naar $48.000, kwam bitcoin op de plek terecht die tijdens de ‘corona crash’ als resistance diende. Zo’n support/resistance flip is meestal een verandering in de marktstructuur, en dat is ook gebleken in november. Bitcoin maakte eerst een higher high voordat deze sinterklaas-dip plaatsvond.

Als we kijken naar de marktstructuur op de dagelijkse chart is er nog niets ergs aan de hand. Bitcoin heeft met het hoogtepunt van november een all time high neergezet. In combinatie met de dip van afgelopen weekend is bitcoin nog steeds in een up-trend. Als deze marktstructuur doorzet, betekent dat dat er een nieuw hoogtepunt denkbaar is. De trend van de markt is hiermee nog steeds bullish.

Prijsverwachting

De echte zorgen zouden pas moeten komen wanneer de prijs onder de support-zone van ongeveer 40.000 dollar sluit. Dit zou namelijk het begin van een neerwaardse trend bevestigen. De eerstvolgende support ligt in dat geval op de 30.000 dollar. Dit kan een flink slagveld worden, aangezien dit een daling van bijna 40% zou betekenen ten opzichte van de huidige koers (op het moment van schrijven).

Wees nog niet ongerust, aangezien er ook een vrolijker scenario kan plaatsvinden. Als de koers boven de support zone blijft, dan is de voorgaande all time high (en misschien zelfs boven $69k) een realistisch target. Dit zou  betekenen dat de huidige up-trend nog niet gebroken is, en er gewoon weer nieuwe hoogtes worden gezet.

 

The post Analyse: wat doet bitcoin na de sinterklaasdip? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Memeinator Announced: Taking on the Meme Coin Market With a $1 Billion Vision

London, United Kingdom, September 29th, 2023, Chainwire Having already raised $500K in less than 48 hours, Memeinator has already stormed through to stage 3 of its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo