Analyse: waar zit de sterkste weerstand voor bitcoin?

Nu bitcoin een beetje van de huidige support losweekt, kunnen we voorzichtig gaan kijken naar de volgende weerstanden voor bitcoin. Er zit namelijk een hele grote in de buurt van de 37.000 dollar (35.400 euro).

Bitcoin komt een beetje van de support af. Het is nog steeds erg belangrijk dat bitcoin hier boven blijft, anders kan zich een flink capitulatie moment voordoen. Vooralsnog is het niet zo ver en kan er gekeken worden naar een positief patroon dat zich voordoet.

Ascending triangle

In de bovenstaande grafiek staat een patroon dat velen waarschijnlijk bekend voorkomt: een ascending triangle. Dit kenmerkt zich door gelijke hoogtes en steeds hogere laagtepunten. Hierdoor wordt de prijs geleidelijk omhoog geduwd.

Het resultaat is in veel gevallen dat de verkopers niet meer tegen de kopers opkunnen. Daardoor breekt de prijs de horizontale zone, en stijgt hij verder vanuit dit punt. Het zou mooi zijn als dit ook gebeuret met de huidige ascending triangle. In dat geval zal hij omhoog schieten, maar naar welk punt?

De grootste weerstand

Er zijn wel wat weerstandjes recht boven de paarse zone, maar deze zijn bijna verwaarloosbaar. Bitcoin heeft namelijk zo’n grote daling gehad, dat er geen echte weerstanden zijn achtergelaten. Behalve natuurlijk de plek van vóór deze gigantische daling.

Oppassen bij 37.000 dollar

De hele kleine paarse zone in de grafiek (de onderste) is de huidige weerstand van de ascending triangle. De hele grote paarse zone in de grafiek is die gigantische support.

Dit was namelijk de plek waar bitcoin vandaan kwam, voorafgaand aan de grote daling. Zoals je kan zien is er weinig weerstand tot deze plek is bereikt. Het is wel oppassen geblazen als bitcoin bij deze zone aankomt. Een weerstand komt niet voor niets aan zijn naam.

Dit is natuurlijk het positieve scenario voor de korte termijn, maar het is ook goed om te beseffen dat we nog steeds op een cruciaal punt leunen, waarbij we op een zijden draadje hangen om naar 20.000 dollar (19.200 euro) te gaan. Hopelijk hoeft dat niet te gebeuren.

All Dutch and English crypto news!

Central African Republic president launches crypto initiative following Bitcoin adoption

Faustin-Archange Touadéra, president of the Central African Republic, has announced the government will be backing an initiative centered around developing the country's blockchain infrastructure. In a...

‘Crypto is just like the end of the 90s with the internet bubble,’ says Hodl CEO Maurice Mureau

For Maurice Mureau, CEO of crypto investment fund operator Hodl, there's "not a lot left" to invest in anymore. With soaring inflation, bonds are no...

Final Capitulation — 5 reasons why Bitcoin could bottom at $10,000

Bear markets have historically been challenging to navigate for traders and the conventional set of "reliable" indicators that determine good entry points are unable to...

Crypto exchange FTX is looking into acquiring Robinhood: Report

Cryptocurrency derivatives exchange FTX is reportedly eyeing a takeover of Robinhood Markets, the popular trading app that introduced millions of traders to Bitcoin (BTC), Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo