Analyse: Solana (SOL) stijgt 133% sinds begin januari

Solana doet het niet slecht. De altcoin heeft sinds het begin van 2023 een stijging gemaakt van maar liefst 133%. Dit zijn percentages die we eigenlijk nog alleen kennen van twee jaar geleden. Is deze stijging nu voorbij, of is er nog ruimte aan de bovenkant?

De stijging van Solana

Om dit te analyseren pakken we de wekelijkse grafiek van Solana erbij. Hierin staat elke candle voor 7 dagen. Zo kunnen we iets preciezer zien wat de koers heeft gedaan en of er nog veel ruimte is om te stijgen.

Zoals je kan zien in de onderstaande afbeelding, is er één zone erg belangrijk geweest voor Solana. Deze is in de onderstaande grafiek weergegeven als blauwe zone (grofweg rond de 24 dollar). SOL vond hier in 2021 zijn ondersteuning om verder te stijgen naar een koers van 259 dollar.

Op dit moment zit Solana weer rond deze koers van 24 dollar, maar aan de onderkant. De blauwe zone fungeert op dit moment als weerstand. Om verder te kunnen zou deze zone doorbroken moeten worden, al is dat erg voorbarig na zo’n flinke stijging.

Meestal betekent een weerstand dat er niet veel ruimte meer is om door te stijgen. Maar als de zone gebroken wordt, kan er nog wat spannends gebeuren.

Korte termijn verwachting

Voor een gezonde beweging omhoog, zijn er ook correcties nodig. Hiervoor zou deze weerstand de meest logische plek zijn om even gas terug te nemen. Daarom gaan we even inzoomen en kijken of we op kleinere timeframes meer kunnen zeggen over de koers.

In de onderstaande grafiek zien we de koers van Solana, maar in plaats van een week, staat elke candle hier voor 4 uur. Daarmee kunnen we meer inzicht krijgen over de korte termijn bewegingen van SOL. De blauwe zone in onderstaande afbeelding is dezelfde als bij de wekelijkse grafiek.

Zoals we kunnen zien is de koers van SOL tot een stop gekomen rond de 24 dollar. Het is opmerkelijk dat Solana hier niet meteen met een afwijzing te maken krijgt. De koers lijkt zich eerder op te laden voor een grotere beweging. Het is alleen niet goed te zeggen of dit omhoog of omlaag zal zijn.

Mocht SOL hier afgewezen worden, dan is het goed mogelijk dat we terugzakken naar de prijs die SOL voor de stijging had. Dit zou een koers van ongeveer 17 dollar betekenen. Maar mocht de koers door de blauwe zone breken, dan kunnen er nog flink wat procenten bij de 133% opgeteld worden.

All Dutch and English crypto news!

Former Coinbase manager slams SEC in motion to dismiss insider trading case

A former product manager at cryptocurrency exchange Coinbase has moved to dismiss charges of alleged insider trading, with his lawyers arguing the tokens he allegedly...

North Korea stole more crypto in 2022 than any other year: UN report

A confidential United Nations report has revealed North Korean hackers stole more crypto assets in 2022 than in any other year so far. The UN report,...

UK’s digital pound would modernize payments but won’t replace cash: Minister

The Bank of England (BoE) and U.K. Treasury are gearing up plans to create a digital currency that could "provide a new way to pay"...

Yuga Labs settles lawsuit with developer involved in copycat BAYCs

The creator of the nonfungible token (NFT) collection Bored Ape Yacht Club has settled a lawsuit with one of the developers behind a copycat collection...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo