Analyse: maakt Ripple (XRP) dit patroon af?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden wij een poll op onze social media kanalen, dus stem vooral als je een analyse wil zien van je favoriete altcoin. Deze week is XRP als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

We beginnen de analyse met een maandelijkse grafiek. Deze haalden we ook aan bij de vorige analyse over XRP. Deze is belangrijk, omdat grote timeframes – zoals een maandgrafiek – meer zeggen dan een wekelijkse of dagelijkse grafiek.

Support houdt zich sterk

In de vorige analyse omschreven we onder andere een scenario dat XRP de support zou verliezen. Vooralsnog is dat nog niet gebeurd en sterker nog; de support doet keurig zijn werk.

In een eerste oogopslag zien we de twee belangrijke zones die vaak als support of weerstand hebben geboden in het verleden. In onderstaande grafiek is te zien dat XRP weer uit de bovenste zone bewogen en heeft daar – met de huidige candle – weer support gevonden.

Dit is een positief teken, aangezien er een flinke ruimte zit tussen de twee zones. Op dit moment is er nog niks gevaarlijks aan de hand op dit grote timeframe. Als we inzoomen op de grafiek kunnen we misschien wat meer zien.

Het positieve patroon

Op de grafiek waarbij elke candle 1 dag is, zien we een patroon wat veel weg heeft van een ascending triangle (opwaartse driehoek). Zo’n triangle kenmerkt zich aan hogere laagtepunten en gelijke hoogtes. Dit patroon is meestal bullish, aangezien de prijs hieruit vaak omhoog breekt.

XRP wordt door verkopers op de blauwe balk verkocht, maar zij kunnen vaak niet meer tegen de kracht van de kopers op. Hierdoor breekt de prijs bij dit patroon meestal aan de bovenkant (bij de horizontale zone).

De ascending triangle van XRP vormt zich op een interessante plek; de bovenste gele zone van de maandelijkse grafiek (de eerste afbeelding in dit artikel). Dit is een goed teken, aangezien er een hoop ondersteuning is als dit patroon aan de onderkant breekt. Mocht het patroon aan de bovenkant breken, dan moeten we kijken naar de vorige high.

De start van een opwaartse trend

In de grafiek van XRP tegenover de dollar heb ik een top gemarkeerd met een blauw streepje erboven. Dit is geen foutje geweest; de prijs moet boven deze top komen om een nieuwe high te maken. Omdat de prijs nu geen hogere hoogtepunten maakt, is dit nodig om een opwaartse trend te starten. Daarbij zou het ideaal zijn als de koers daarna support vindt op de blauwe zone.

Op dit moment zijn er dus vooral bullish indicatoren. Mocht de prijs niet onder de bovenste gele zone in de maandelijkse grafiek komen, dan is dit zeer goed nieuws voor XRP. Een bullish ascending triangle en een prima reactie op de maandelijkse support redden XRP vooralsnog.

All Dutch and English crypto news!

Dollar Cost Averaging or Lump-sum: Which Bitcoin strategy works best regardless of price?

Bitcoin (BTC) has declined by more than 55% six months after it reached its record high of $69,000 in November 2021. The massive drop has left...

Cointelegraph Store: Introducing Bitcoin Pizza Day merch for crypto OGs

Twelve years ago today, on May 22, 2010, programmer and early Bitcoin (BTC) miner Laszlo Hanyecz made history when he traded 10,000 BTC for two...

Terra’s meltdown highlights benefits of CEX risk-management systems

The collapse of Terra's ecosystem - namely, native coin LUNA and algorithmic stablecoin TerraUSD (UST) - rocked the wider blockchain and cryptocurrency ecosystem. Not only...

6 Questions for Sonali Giovino of Defiyield

We ask the buidlers in the blockchain and cryptocurrency sector for their thoughts on the industry… and throw in a few random zingers to keep...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo