Analyse: kan bitcoin naar 28.000 dollar?

Bitcoin laat zich weer van zijn beste kant zien: ongeacht wat iedereen denkt en zegt, trekt de munt zijn eigen plan. Hierdoor zijn er verschillende gemengde signalen die wat onrust in de markt brengen. Het beste wat je dan kan doen, is om terug te gaan naar de basis. Wat is de trend, en wat zijn de steun- en weerstandspunten?

Hoger hoogtepunt

Om dit te zien gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek van bitcoin. Elke candle staat hier voor 1 dag en deze grafiek kan ons wat vertellen over de trend op korte tot middellange termijn.

Zoals de afbeelding hieronder al aangeeft is er één grote roze supportzone. Deze komt vanuit hetzelfde level als de all time high van 2017. Het gebeurt namelijk vaker dat een vorige all time high een support wordt, en deze keer is dat ook het geval. Er is dus niet per se een reden om te denken dat bitcoin hier naar beneden gaat, tenzij de support breekt.

Om hier dus positief te worden, moet bitcoin niet door die roze zone breken. Dat komt mede omdat bitcoin eindelijk een hoger hoogtepunt heeft gemaakt. Dit kan meestal het begin zijn van een opwaartse trend. Het enige wat daar op dit moment voor nodig is, is een hoger laagtepunt. De plek van de huidige bitcoin koers, rond 21.000 dollar, zou daar perfect voor zijn.

Stijging van 33%?

Als dit zou gebeuren kan bitcoin een flinke stijging maken, aangezien er nauwelijks een weerstand is tot de blauwe zone in de grafiek. Dit ligt rond een prijs van 28.000 dollar. Als bitcoin hier naartoe zou bewegen – na het maken van een hoger laagtepunt – zou dat betekenen dat de marktleider 33% zou stijgen vanaf dit punt.

Het is goed om te onthouden dat dit de enige plekken zijn waar bitcoin op dit moment support of weerstand kan vinden. Tussen een marge van 7.000 dollar kan er veel gebeuren. Daarnaast is er nog een andere opvallende ontwikkeling die wat negatiever is dan dit scenario.

Opvallend patroon

Als we de 4-uurs grafiek bekijken van bitcoin, zien we dat de munt – net als voorheen – een opwaartse driehoek maakt. Deze driehoek kenmerkt zich door gelijke hoogtes en steeds hogere laagtepunten.

Normaal is zo’n patroon erg positief, aangezien de prijs steeds verder omhoog wordt gedrukt. Maar in dit geval is er iets opmerkelijks wat tot nu toe bij beide driehoeken is gebeurd. De prijs brak namelijk naar boven en viel weer terug in het patroon.

De vorige keer dat dit gebeurde daalde bitcoin van ongeveer 30.000 dollar tot onder de 18.000 dollar. Hopelijk hoeft dit nu niet te gebeuren. Als bitcoin zich gewoon aan het bovenste scenario houdt, kan er weinig mis gaan. Echter, als bitcoin een lager laagtepunt maakt en ook uit deze driehoek valt, kan het een hele rode markt worden.

All Dutch and English crypto news!

Traders flinch after Ethereum price rejects at $2,000

Ether (ETH) rejected the $2,000 resistance on Aug. 14, but the solid 82.8% gain since the rising wedge formation started on July 13 certainly seems...

BitGo to sue Galaxy Digital for $100M over dropped acquisition

Digital asset custodian BitGo said it planned to seek more than $100 million in damages from Galaxy Digital, alleging the investment firm owed the funds...

Coin Center may challenge US Treasury’s sanctions on Tornado Cash in court

United States-based crypto policy advocacy group Coin Center said it intended to "pursue administrative relief" for individuals affected by Tornado Cash sanctions imposed by the...

Fed to issue long-awaited guidelines for granting master accounts to crypto banks

The United States Federal Reserve Board announced Monday that it had finalized guidelines for factors reserve banks are to consider when reviewing requests for Federal...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo