Analyse: gaat Shiba Inu (SHIB) 40% stijgen in korte tijd?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is onze gloednieuwe coin Shiba Inu (SHIB) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

17% in één dag

Shiba doet het niet slecht vandaag. Met een stijging van bijna 17% in één dag staat deze memecoin op nummer 1 van alle stijgers van BLOX. Dit brengt de vraag met zich mee of er nog meer stijging mogelijk is, of dat het tijd is om uit te cashen.

In onze vorige analyse van SHIB keken we of er een opleving mogelijk was. Deze is er uiteindelijk gekomen, maar groter dan verwacht. De koers van de munt steeg 50% vanuit dit punt. Om te kijken of er nog meer ruimte aan de bovenkant is, pakken we de wekelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen.

Hierin zijn twee belangrijke prijslevels weergegeven als blauwe zones. Hier reageerde de koers in het verleden op, en dat is de grootste indicator om iets over de toekomst te zeggen. Zoals we in de vorige analyse voorspelden, maakte de koers een opleving vanaf de onderste blauwe supportzone. Het is hierdoor aannemelijk dat de koers verder zal stijgen naar de volgende weerstand.

In het geval van SHIB is dit de 0,000018 dollar; dit is ongeveer 40% meer dan de huidige koers van 0,00001240. Dit zou een fantastisch koersverloop zijn voor de SHIB-holders, maar houd wel in gedachte dat de munt ook eerst naar beneden kan gaan.

Nog steeds neerwaartse trend

Dat komt omdat de prijs van Shiba Inu nog steeds lagere hoogtepunten en lagere laagte punten maakt. Dit is minder goed te zien op de wekelijkse grafiek, en daarom pakken we ook nog heel even de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur.

Zoals je kan zien maakt de koers, sinds augustus 2021 steeds lagere toppen. Het kan daardoor dus goed mogelijk zijn dat de huidige stijging abrupt ophoudt en deze trend voortzet.

De enige manier waarop de munt in één keer door kan knallen naar de 0,000018 dollar is als SHIB hier een nieuw hoogtepunt maakt. Het oude hoogtepunt ligt op een koers van 0,000015 dollar, dus de hond weet wat hem te doen staat!

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Crypto price predictions: SUSHI, Immutable X, AGIX

SushiSwap price jumped as volume and revenue in DEX platforms rose. Immutable X (IMX) did well after the launch of Passport. SingularityDEX token could be forming a...

Bitcoin slips amid market reaction to US jobs report

Bitcoin price fell slightly to retest support near $23,250 on Friday. The top cryptocurrency's price action mirrored early trades on Wall Street as the market reacted...

Aandeel van de grote Bitcoin whale stijgt meer dan 100% in één maand

Het bedrijf MicroStrategy kocht vorig jaar een gigantisch aantal Bitcoin. Het bedrijf schreef in 2022 meer dan 8.800 Bitcoin bij op de balans, en de...

$20K Bitcoin may return, says analyst as US unemployment hits 54-year low

Bitcoin (BTC) fell prior to the Feb. 3 Wall Street open as fresh United States economic data came in "hot hot hot." BTC/USD 1-hour candle chart...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo