Analyse: Cardano (ADA) is naar 0,35 euro geweest, hoe verder?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll houden op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is Cardano (ADA) weer als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

ADA terug naar 0,52 euro

Het is inmiddels weer drie maanden geleden dat wij de analyse maakten: ‘Gaat Cardano naar 0,35 euro?‘. Deze analyse werd volop gedeeld en we kregen veel reacties van lezers. Inmiddels is ADA bij deze 0,35 euro geweest en teruggeschoten naar 0,52 euro. Nu willen we natuurlijk weten wat Cardano hierna kan doen.

Daarom gaan we kijken naar de dollar grafiek. De reden hiervoor is dat alleen Europeanen kijken naar de euro, terwijl de rest van de wereld zich voornamelijk focust op de koers tegenover de Amerikaanse dollar. Dit maakt het veiliger, want je kan op deze manier een accuratere voorspelling maken.

Veel ruimte tussen support en resistance

De zones die we benoemden in het ‘0,35 euro’-artikel, zijn nog steeds relevant. De blauwe zone dient op dit moment als support, terwijl de gele zone zich identificeert als een weerstand.

Dit is een gigantisch verschil in prijs, maar kijkend naar de geschiedenis van ADA, is dat niks nieuws voor deze token. In een paar jaar tijd ging Cardano van 0,02 dollar naar bijna 3 dollar. Het is een munt die zich altijd beweeglijker gedroeg dan bitcoin. En de verwachting is dat ADA dit voor een tijdje zal blijven doen tussen deze twee levels.

ADA houdt zich sterk na daling

Cardano houdt zich – ondanks de capitulatie – sterk boven deze 0,40 dollar (de 0,35 euro). Zoals je kan zien aan de wekelijkse candle die de blauwe zone aanraakte, is ADA er met kracht vanaf geduwd. Dit is een goed teken, aangezien de munt agressief werd opgekocht. Hierdoor is het aannemelijker dat we eerst naar de gele zone gaan in plaats van de blauwe.

De kans bestaat wel dat Cardano nog eens de blauwe zone op zal zoeken, maar de kans is klein dat de munt daar meteen doorheen zakt. De reden daarvoor is mede omdat het bitcoin-paar van Cardano ook op een support is beland.

Dit zegt niks over de prijs van ADA in dollars, maar wel of deze beter zal presteren dan bitcoin. Zoals gezegd is de token volatieler dan BTC. Dat brengt naast gevaren, ook mogelijkheden met zich mee.

Cardano tegenover bitcoin

Zoals te zien in onderstaande grafiek, is ADA op de support beland die we in de afgelopen analyses hebben behandeld. Er was geen support tot deze gele zone, die al sinds het bestaan van ADA een grote rol speelt in het koersverloop.

Cardano zit nu precies middenin de gele zone. De reactie op de support is hier minder fors dan bij het dollar-paar, waardoor de kans hier groter is om er doorheen te zakken. Dit zou echter alleen wat zeggen over het koersverloop tegenover bitcoin; dus of cardano het de komende tijd beter (of slechter) zal doen dan bitcoin.

Pas op

Het risico is dus nog niet volledig gemeden, maar dit zou een perfecte plek zijn om weer omhoog te gaan tegenover BTC. Met die push kunnen we ook door naar de bovenste gele zone in de eerste grafiek, maar daar zal ik niet op rekenen.

Het is oppassen geblazen. Zoals ik al vertelde is de ruimte tussen support en weerstand nu erg groot. Instappen in Cardano brengt dus veel risico’s met zich mee. Het is beter om in te spelen op deze token op het moment dat deze dichter bij een belangrijk level is (op de dollar-grafiek). Dat maakt je risico beperkter en je kansen groter.

All Dutch and English crypto news!

Central African Republic president launches crypto initiative following Bitcoin adoption

Faustin-Archange Touadéra, president of the Central African Republic, has announced the government will be backing an initiative centered around developing the country's blockchain infrastructure. In a...

‘Crypto is just like the end of the 90s with the internet bubble,’ says Hodl CEO Maurice Mureau

For Maurice Mureau, CEO of crypto investment fund operator Hodl, there's "not a lot left" to invest in anymore. With soaring inflation, bonds are no...

Final Capitulation — 5 reasons why Bitcoin could bottom at $10,000

Bear markets have historically been challenging to navigate for traders and the conventional set of "reliable" indicators that determine good entry points are unable to...

Crypto exchange FTX is looking into acquiring Robinhood: Report

Cryptocurrency derivatives exchange FTX is reportedly eyeing a takeover of Robinhood Markets, the popular trading app that introduced millions of traders to Bitcoin (BTC), Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo