Analyse: Cardano (ADA) heeft moeite om voorbij 0,54 dollar te komen, hoe verder?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll houden op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is cardano (ADA) weer als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Cardano ten opzichte van de dollar

Als eerste gaan we kijken naar de koers van Cardano tegenover de dollar. In onderstaande afbeelding staat elke candle voor 1 week. Wat we in eerste instantie zien, is de gigantische blauwe zone waar cardano net vanaf is gekaatst (de bovenste). Deze zone dient als de huidige support voor cardano, en ligt rond een koers van 35 dollarcent.

Deze support bespraken we al eerder in de vorige analyses van ADA. Toen was het zeer aannemelijk dat de koers een flinke daling zou maken naar dit level.

De oplettende lezer ziet al dat er in bovenstaande afbeelding niet één, maar twee blauwe zones zijn. De bovenste is nu de support, en de onderste zone wordt waarschijnlijk support als cardano zich niet sterk kan houden boven de 0,35 dollar.

Het is niet per sé aannemelijk dat ADA hier naartoe zal bewegen, maar die kans wordt groter als de huidige support breekt. Voor nu is er dus nog geen reden voor paniek.

Even inzoomen

Om meer te kunnen zien, gaan we kijken naar de 4-uurs grafiek. Daarin is de support van de wekelijkse candles gemarkeerd, en daarnaast zien we de weerstand waar de titel van dit artikel het over heeft (kleine blauwe zone).

Zoals je kan zien is die kleine weerstand erg moeilijk te doorbreken voor ADA. De token heeft al meerdere pogingen gedaan om deze te doorbreken, maar vooralsnog zonder succes.

Een koers gaat naar beneden als er meer verkopers dan kopers zijn, en dat gebeurt bij dit level. Ook al lijkt het misschien alsof dit een slecht teken moet zijn, is dat niet helemaal waar. Het aantal kopers raakt namelijk eens op.

Wanneer er geen mensen meer zijn die hun ADA willen verkopen rond deze weerstand, stijgt de koers tot boven dit level. Daarom: hoe vaker een support of weerstand wordt geraakt, des te groter de kans is dat deze breekt.

Is cardano beter dan bitcoin?

Als laatste gaan we kijken naar cardano tegenover bitcoin. Dit hoeft niet per sé iets te zeggen over de koers van ADA tegenover de euro en dollar, maar het is wel handig om te kijken of deze token de komende tijd beter zal presteren dan BTC.

In deze grafiek, waarbij weer elke candle voor één week staat, is het meest belangrijke level weergeven als een blauwe balk. Deze zone heeft in de geschiedenis van cardano vaker voor ondersteuning en weerstand gezorgd. De laatste keer dat ADA rond dit level kwam, was dit de support die de koers weer even omhoog dreef.

Wat kunnen we verwachten?

Als we kijken naar de trend van cardano, zien we dat de koers nog steeds lagere hoogtes en lagere laagtes maakt tegenover bitcoin – ondanks dat ADA van de support kwam. Het is daarom belangrijk om te letten op een trendverandering. ADA zou van richting kunnen veranderen als de koers een hoger laagtepunt of een hoger hoogtepunt zal maken. Dit is al lang niet gebeurd, maar de tijd dringt.

Zoals je kan zien is ADA net van de support afgekaatst, maar lijkt nu een lager hoogtepunt te maken. Als cardano een lager laagtepunt maakt (voorij de oranje cirkel), kan dat ervoor zorgen dat de koers een flinke snoekduik gaat maken tegenover bitcoin.

Alleen als de munt een hoger laagtepunt of hoger hoogtepunt maakt, kan cardano het de komende tijd weer even beter gaan doen dan bitcoin.

All Dutch and English crypto news!

Fake employees and social attacks: Crypto recruiting is a minefield

Hiring in the crypto world can be difficult. Web3 companies are often disorganized and lack HR departments. Developers sometimes want to remain anonymous - even...

Gnosis (GNO) the only coin that is up today: here’s why

The crypto market has taken a significant dive today with all cryptocurrencies including the likes of Bitcoin and Ethereum dropping by about 9% at the...

Huobi explains what went wrong with HUSD after stablecoin is back on track

After recovering the HUSD stablecoin's dollar peg, crypto exchange Huobi explained what caused the short-term liquidity problem and assured users that it has been resolved.  On...

Biden is hiring 87,000 new IRS agents — and they’re coming for you

The Inflation Reduction Act, signed into law this month by President Joe Biden, empowers the IRS with nearly $80 billion in new funds. The world's...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo