Analyse: Bitcoin voor de eerste keer 7 weken in het rood

Bitcoin heeft vannacht geschiedenis geschreven. Het is voor de eerste keer gebeurd dat de munt 7 weken achter elkaar een rode candle neerzet. Er bestaat daarom geen twijfel dat we in een bearmarkt zitten, maar komen we er snel weer uit?

Record

Bitcoin heeft 7 weken rood gekleurd. Een triest gezicht, maar dit hoeft niet per se slecht te zijn voor de toekomst. De koers zit nog steeds rond een support waarvan het omhoog kan schieten, maar we moeten wel oppassen. Laten we naar de grafiek kijken.

Zoals je kan zien staat bitcoin hier al 7 weken achter elkaar rood, en daar komt een achtste bij als bitcoin nu geen gas bij gaat geven. De week is net begonnen en de koers zit al bijna 4% lager dan gisteren. Toch zijn er twee lichtpuntjes: de huidige support en de candle close.

Kopers rond deze prijs

De koers van bitcoin zit hier rond dezelfde support als het dal van vorig jaar. Dat betekent dat er vorig jaar rond deze prijsklasse genoeg kopers waren om de prijs naar 69.000 dollar te drukken. Het is logisch om te denken dat dit nu weer gaat gebeuren, maar dat hoeft niet.

Het is ook mooi om te zien dat de candle in ieder geval niet onder het vorige laagtepunt is gesloten, wat een goed teken is. De kopers hebben gewonnen van de verkopers, die de prijs onder de 28.805 dollar wilden drukken.

Wat als het fout gaat?

Als bitcoin vanuit hier daalt, betekent dit dat er geen support meer is tot 20.000 dollar. De koers kan dan een flinke klap krijgen van -25%. Ondanks dat bitcoin elk jaar stabieler wordt, zijn dit soort dalingen niet gek voor BTC.

Dit zou betekenen dat er veel mensen uit de markt worden geschud, en er meer bitcoin vrijkomt om te kopen. Dat zou misschien wel het laatste grote koopmoment kunnen zijn voordat bitcoin een nieuwe hoogte maakt. Er moet namelijk ergens een macro bodem worden gemaakt, en een retest van de all time high uit 2017 is niet heel gek.

All Dutch and English crypto news!

Tether CTO refutes stablecoin FUD as short-sellers circle

Tether chief technology officer Paolo Ardoino has confirmed that the stablecoin has been the subject of a "coordinated attack" by hedge funds looking to short...

CoinFLEX recovery plan includes tokenized bad debt and more yields

Crypto investment platform CoinFLEX aims to rectify its liquidity shortage and restart user withdrawals by selling off bad debt through a new $47 million token...

Crypto community confused as Celsius continues with weekly rewards

Members of the crypto community on Twitter have been left bewildered by the beleaguered Celsius Network continuing to pay weekly rewards despite pausing withdrawals two...

Unizen ‘CeDeFi’ smart exchange secures $200M investment from GEM

Cryptocurrency exchange Unizen has scored a $200 million investment from private equity group Global Emerging Markets (GEM) which it will use to expand its business...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo