Analyse: Bitcoin stijgt 8% in 8 uur, wat kan je verder verwachten?

Bitcoin laat zich weer van een groene kant zien. De koers maakt vandaag een stijging van 8% in een periode van 8 uur. Hiermee krijgt de markt wat ruimte om te ademen en lijkt een volledige capitulatie weer wat verder weg. Wat kunnen we verwachten?

Een zeer groene dag

Sinds de nieuwe dagelijkse candle (die vannacht om 2 uur werd gemaakt) is bitcoin maar liefst 8% gestegen. Hiermee is de daling, van drie dagen geleden, volledig teniet gedaan. Dit is een flinke opluchting voor investeerders die daar nog nachtmerries over hadden.

Zoals we kunnen zien in de onderstaande grafiek, is bitcoin met zijn huidige candle weer voorbij het punt gekomen waar we 10 dagen lang zijwaarts bewogen. Dit is een belangrijk keerpunt, en zorgt ervoor dat bitcoin zich afzet van de support (roze zone). Dit is rond het punt van de all time high van 2017.

BTC/USDT 1D

Dit was wel erg belangrijk, aangezien het doemscenario – waarbij bitcoin onder de roze zone zou bewegen – er niet erg rooskleurig uitzag. Dit zou een zeer negatief kantelpunt zijn. Onder deze roze zone zit er namelijk weinig support tot een prijs van 12.000 dollar. Maar als bitcoin zich hier sterk houdt, hoeft er niks aan de hand te zijn.

In een vorige analyse vertelde ik over de combinatie van de bitcoin koers en de bitcoin dominantie. Dit laatste – de bitcoin dominantie – is het percentage van de cryptomarkt dat uit bitcoin bestaat. Hier vertelde ik wat dit kan zeggen over de koers.

De koers in combinatie met bitcoin dominantie

We zien op dit moment dat de dominantie inderdaad een omslag maakt bij de aangegeven zone. Dit percentage maakt op dit moment een ‘hammer’ (candle die kenmerkend is door zijn hamer-vorm), die een omslag impliceert. Hierdoor is het logisch om aan te nemen dat de dominantie nu weer richting de 49% gaat.

Zoals aangegeven in deze analyse, is het eerste scenario dat de dominantie èn de koers groeit, nu aan het uitspelen. Je ziet in dit scenario dat de rest van de markt (alt- en stablecoins) niet veel bewegen. Het is op dat soort momenten goed om in bitcoin te zitten, omdat de koers het dan uitstekend doet.

De combinatie van de koers, de dominantie en de cruciale plekken waar er nu een omslag wordt gemaakt, betekent zeer waarschijnlijk dat er weer een aantal goede dagen voor bitcoin aankomen. Je kan de koers nooit met zekerheid voorspellen natuurlijk, maar een groeiende dominantie en koers is nooit slecht voor bitcoin.

All Dutch and English crypto news!

Nasdaq focused on crypto custody services but no plans for crypto platform yet

In September, the world's second-largest stock exchange Nasdaq announced that it will offer custody services for Bitcoin (BTC) and Ether (ETH) to institutional investors. Nasdaq...

US student launches NFT series to support Ukraine

Daisy Lan, a senior at California's Mountain View Academy, is launching an innovative NFT project to support Ukrainian students displaced in the Russian war, Coin...

Is Helium on track for its biggest daily gain this month after rallying by more than 7% today?

HNT is on track for its biggest gain this month as Helium is outperforming the other coins in the top 100.   HNT, the native token of...

Is the Baby Doge a good buy in October?

Baby Doge price has been a bit volatile in the past few days as investors buy the coin's dip. The token surged to a high...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo