Analyse: bitcoin probeert, maar nog zonder succes

Bitcoin sloot vorige week slecht af. De koers schoot naar bijna 46.000 dollar (40.000 euro) en werd daar afgeweerd bij de resistance die ik vorige week aangaf. De prijs sloot daarmee met een slechte wekelijkse candle.

2021 Mediaan

Op de eerste plaats zitten we nog steeds in een belangrijke zone. Ik kan hem onderhand wel een naam geven: de 2021 Mediaan. Dit is de zone, gebruikt in meerdere analyses – net als de vorige – die tot nu toe erg vaak resistance en support heeft gegeven. Tot nu toe is de prijs daarboven gekomen, en dient nu als ondersteuning.

BTC/USDT 3 Dagen

Deze moet houden

De koers zit nog steeds tussen de walletjes van 42.500 en 45.000 dollar. Ik begin langzaam bullish te worden als de prijs weer boven de resistance van 45.000 weet te sluiten, maar het risico aan de onderkant is nog te groot. De 2021 Mediaan moet houden, anders is het waarschijnlijk dat we een bitcoin koers zien van 30.000 dollar (26.500 euro).

Belangrijke trendlijn

Ten tweede wil ik even kijken naar de trendlijn die bitcoin brak op 4 februari. Deze trendlijn was meerdere keren opgezocht, maar niet gebroken tot deze datum. De break was zeer krachtig, met 40.000 dollar bitcoin als resultaat. Nu de prijs is afgewezen bij de resistance, is het niet verkeerd om even naar de steunpunten van bitcoin te kijken, ook al lijkt bitcoin weer een kleine poging te doen.

BTC/USDT 1 Dag

De vier aanraakpunten onder de trendlijn zijn nagenoeg perfect. Het is redelijk normaal dat bitcoin zo’n trendlijn breekt en vervolgens terug komt. Dit scenario zou zich afspelen in een snelle duikvlucht naar beneden, aangezien de trendlijn aardig stijl is. Vandaag ligt de trendlijn op een hoogte van ongeveer 38.700 dollar (34.000 euro).

Combinatie

Als alle levels zich behouden, blijf ik uiteraard bullish, maar weet de Mediaan zich te begeven, dan blijf ik bearish tot 30.000 dollar. In een bearish scenario zou het kunnen dat de trendlijn en de 2021 Mediaan gecombineerd worden. Zo’n scenario zal er als volgt uitzien:

BTC/USDT 12 Uur

All Dutch and English crypto news!

Do Kwon proposes Terra hard fork to save ecosystem

On Monday, Do Kwon, co-founder of the troubled Terra Luna blockchain, announced a revised plan to restore the ecosystem after a combination of significant market...

Price analysis 5/16: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, SOL, DOGE, DOT, AVAX, SHIB

The selling in Bitcoin (BTC) is showing no sign of abating and Bitcoin has fallen for seven straight weeks for the first time ever. This...

Bitcoin bulls aim to flip $30K to support, but derivatives data show traders lack confidence

Bitcoin (BTC) bounced 19% from the $25,400 low on May 12, but has investor confidence in the market been restored? Judging by the ascending channel...

Crypto recap 16 mei: El Salvador, Nigeria en de Bitcoins van Terra (LUNA)

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo