Analyse: bitcoin komt – vooralsnog – niet boven 46.000 euro

Bitcoin is wispelturig. De munt zakte bijna 7 procent in 24 uur, terwijl de weekly candle erg bullish sloot. Een ascending triangle is in de maak, maar een lower low geeft daarin enige onzekerheid. Hoe gaat het verder?

Net als iedereen, is bitcoin ook aan het bijkomen van omikron. Na de grote dip van begin december, hangt bitcoin een beetje tussen 42.000 euro en 46.000 euro. Er is een voorzichtige uptrend te zien, maar bitcoin wordt steevast verkocht bij hetzelfde punt; rond de 46.000 euro.

Bitcoin komt niet door 46.000 heen

De prijs van bitcoin maakte eergisteren een equal high; er waren te veel verkopers bij de resistance van 46.000. Dit zorgt ervoor dat bitcoin geen higher high wist te maken, en vervolgens komt er ook nog eens een lower low achteraan. De angst keert weer terug bij investeerders, maar een ascending triangle zorgt voor wat hopium bij technisch analisten.

Zoals te zien in bovenstaande grafiek maakt bitcoin een gelijke top. Dit betekent dat de bears van de bulls winnen op een bepaald prijspunt. Echter weet bitcoin nu wel weer de blauwe trendlijn te respecteren. Het geheel maakt een opwaartse driehoek, een bullish patroon. Wanneer de bears niks meer te verkopen hebben rond de 46.000 en de prijs de trendlijn respecteert, is het gegarandeerd dat de prijs van bitcoin nieuwe hoogtes zal maken boven deze prijs.

Uitzoomen neemt zorgen weg

Wat een klein beetje zorgen baart, is de lower low die bitcoin nu lijkt te zetten (gemarkeerd in groen). Het zou beter zijn als de low ergens later in de triangle werd gezet, waardoor het een higher low werd die de trendlijn respecteert.

Deze zorgen zijn wel makkelijk weg te nemen als we uitzoomen. In de eerste grafiek is elke candle 8 uur. Als we naar de dagelijkse chart gaan, waarbij elke candle één dag is (chart hierboven), is te zien dat de low daar erg onduidelijk is. Hierdoor is het nieuwe laagtepunt te verwaarlozen is als lower low, want bij deze timeframe is het bijna niet te zien. Het zou pas een echt probleem zijn als bitcoin onder deze trendlijn zou sluiten.

The post Analyse: bitcoin komt – vooralsnog – niet boven 46.000 euro appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo