Analyse: Bitcoin kan 18% dalen vanuit dit punt

Het is vandaag 1 februari, wat betekent dat Bitcoin een nieuwe maandelijkse candle heeft gesloten. Januari markeerde de grootste stijging van de munt sinds eind 2020, wat meestal een goed teken is voor de maand daarop. Helaas zijn er toch wat tekenen dat Bitcoin wat gas terug kan nemen in februari. Laten we naar de grafieken kijken.

Het grote plaatje

In de onderstaande afbeelding zien we de maandelijkse grafiek. Elke candle staat hier voor één maand. Deze grafiek wordt gebruikt om lange termijn bewegingen te analyseren. Hierin zien we ook de belangrijkste prijslevels (weergegeven als blauwe zones) en een oranje lijn die op dit moment als weerstand dient.

Momenteel zit de Bitcoin koers tussen de middelste en de bovenste zone. Hiertussen komt de munt op dit moment een beetje weerstand tegen. Dit komt vanuit de oranje lijn die tot stand is gekomen door de maandelijkse candle close van juli 2022. Deze closes zijn meestal weerstand of support (het ligt eraan vanuit welke kant Bitcoin hier naartoe beweegt).

Op dit moment komt Bitcoin hier vanuit de onderkant tegenaan, en zoals we hebben gemeld in deze analyse, was het meest positieve scenario dat de munt boven deze lijn zou sluiten. Helaas is dat niet gebeurd.

Daling van 18%

Het meest aannemelijke vervolg is dat Bitcoin vanuit hier een stapje terug neemt. Hierdoor kan het goed mogelijk zijn dat de koers terug naar de middelste blauwe zone gaat bewegen om daar ondersteuning te vinden. Dit zou een koersdaling van minimaal 18% kunnen betekenen voor de maand januari.

Dit scenario wordt ook onderbouwd door de dagelijkse grafiek. Zoals je kan zien in de onderstaande grafiek, waarbij elke candle voor één dag staat, is Bitcoin weer onder de oranje lijn gekomen. Daarnaast maakt Bitcoin ook een bearish retest. Dit betekent dat de koers wordt afgewezen op een belangrijk punt wat meestal een verdere daling initieert.

Ondanks dat deze daling het meest aannemelijke scenario is, kan het ook zijn dat Bitcoin toch verder stijgt. Het enige wat hiervoor nodig is, is dat de koers weer boven deze oranje lijn komt en daar ook boven weet te sluiten. In dat geval vervalt de weerstand van juli 2022 en kan Bitcoin een nieuwe historie opbouwen om verder op te borduren.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Litecoin price prediction: LTC outlook ahead of Fed decision

The Federal Open Market Committee will conclude its two-day meeting on Wednesday. This decision will likely have implications for Litecoin and other crypto prices. Economists expect a...

Crypto analyse: zo kan Cardano (ADA) concurrent Ethereum inhalen in 2023

Cardano is gisteren meer dan 11 procent gestegen. Een positieve beweging na een aantal dagen van dalende koersen. In deze analyse richten we ons op...

The impact of the Credit Suisse bank crisis on the crypto market

The show Macro Markets, hosted by Marcel Pechman, which airs every Friday at 12 pm ET on the Cointelegraph Markets & Research YouTube channel, explains...

Seized exchange Bitzlato allows users to withdraw 50% of Bitcoin

Russia-linked cryptocurrency exchange Bitzlato has managed to partly restore access to user funds despite being officially seized by European authorities. Bitzlato has enabled its users to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo