Analyse: Bitcoin is aan het worstelen op dit punt

De koers van Bitcoin hangt alweer een paar dagen rondom hetzelfde prijslevel (+-23.000 dollar). Dit is een flinke verbetering is van de koers twee maanden terug, waarbij BTC ongeveer 17.000 dollar waard was, maar is er nog ruimte om verder te stijgen? Bitcoin heeft het namelijk lastig op dit moment.

Kleine weerstand, grote problemen?

Dit kunnen we het beste zien op de 4-uurs grafiek, maar we gaan eerst kijken naar het ‘grote plaatje’: de maandelijkse grafiek. De reden dat ik deze grafiek erbij pak, is omdat de prijslevels op dit tijdsniveau het allerbelangrijkste zijn. Hier zie je dan ook 3 blauwe zones die de meeste invloed hebben op de koers.

De munt zit op dit moment tussen de middelste en de blauwe zone. De middelste dient op dit moment als support (rond 18.500 dollar), en de bovenste zone als weerstand (29.000 dollar). Bitcoin zit hier precies tussen, dus het is nog een beetje aftasten wat de koers gaat doen. Een dip naar deze 18.500 dollar is namelijk een flinke -20%.

Toch kunnen we al iets extra’s aflezen uit de bovenstaande grafiek. In juli van 2022 heeft Bitcoin ook een weerstand gemaakt (de oranje lijn). Deze is niet zo belangrijk als de blauwe zones, maar dit is wel het punt waar BTC op dit moment moeite mee heeft. Zoals je kan zien is de maandelijkse candle van januari hier net niet boven gesloten, terwijl dit juist voor een positiever koersverloop zou zorgen (waarschijnlijk voor een koers van 29.000 dollar).

Gas terug

Er waren te veel mensen die hun Bitcoin verkochten rond deze oranje lijn (23.300 dollar), waardoor de koers niet in één keer door kon. Om dit beter te kunnen analyseren, pakken we de 4-uurs grafiek erbij. Hier kunnen we deze worsteling iets beter zien.

In deze grafiek zie je de blauwe zone (de ondersteuning), en de oranje lijn. Je ziet hier al beter dat Bitcoin een soort topje probeert te maken. Het ziet er niet per sé naar uit dat de koers van BTC hier meteen doorgaat. Met de vorige 4-uurs candle deed de munt wel nog een poging, maar deze was tevergeefs.

Om echt een flinke knaller te maken, zou ook geen 4-uurs candle, maar een wekelijkse of maandelijkse candle boven de 23.300 dollar moeten sluiten. In dat geval zou ik dat zien als een bevestiging om verder naar de bovenste blauwe zone te bewegen. Tot die tijd is het oppassen geblazen, en is het aannemelijk dat we ook een klein stukje terug kunnen zakken na zo’n ongelofelijk mooi januari.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

How Montana stands to benefit if its pro-crypto mining bill is approved

The Montana Senate recently passed a bill designed to protect crypto miners operating within the state. The proposed law, which is currently making its way...

zkSync Era launches with Uniswap and Sushi — First zkEVM on mainnet

Some of the biggest names in decentralized finance, including Uniswap, Sushi, Maker and Curve, are set to launch March 24 on zero-knowledge proof roll-up zkSync...

Narwhal Finance Secures $1M in Seed Funding Led by Animoca Ventures

Denmark, Copenhagen, 24th March, 2023, Chainwire Narwhal Finance Secures $1M in Seed Funding Led by Animoca Ventures Narwhal Finance, the decentralized cross-market perpetual trading platform built on...

Heavyweight champ Oleksandr Usyk seeks to tokenize boxers’ careers

IBF, WBO and WBA heavyweight boxing champion Oleksandr Usyk has put his weight behind a blockchain platform that aims to tokenize and support the boxing...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo