Analyse: Bitcoin heeft moeite met breken neerwaartse trend

Bitcoin maakte gisteren een mooie push tegen de huidige weerstand-zone aan. Hiermee is het gevaar helaas nog niet geweken, want er moet hier iets gebeuren als bitcoin verder omhoog wil.

De huidige weerstand

In de onderstaande grafiek zien we de grafiek van bitcoin tegenover de dollar. Daar is goed te zien hoe de gele weerstand-zone – die eerst als ondersteuning diende – nu ander werk geeft gevonden. De prijs is hier tot nu toe twee keer afgewezen.

Om verder omhoog te gaan, moet bitcoin door deze zone heen. Het is daarnaast ook noodzaak dat een candle boven deze zone sluit. Dit zorgt namelijk voor een bevestiging van een nieuw hoogtepunt, waardoor de neerwaartse trend gebroken kan worden.

Zoals je kan zien in de bovenstaande grafiek, is de trend tot nu toe nog steeds bearish. De koers van bitcoin maakt lagere toppen en lagere dalen. Het is een kwestie van geduld wanneer dit over zal slaan naar een positieve trend, want dit kan nog wel even duren.

Twee scenario’s

Als bitcoin bij de gele zone wordt afgewezen, is het aannemelijk dat we weer onder de 40.000 dollar (37.000 euro) gaan bewegen. In dat geval is het noodzaak dat de koers niet onder het vorige laagtepunt sluit (38.500 dollar/ 35.600 euro). Ik wil nog niet te ver naar beneden kijken, maar dat zou betekenen dat we nog veel verder naar beneden kunnen.

Het zou daarom fijn zijn als bitcoin deze huidige mogelijkheid – om de weerstand te doorbreken – met beide handen aangrijpt. In dat geval krijgt de trend de mogelijkheid om te veranderen. Als een hoger hoogtepunt is gemaakt, dan is een hoger laagtepunt de eerste stap naar een opwaartse trend.

Angst op de markt

Tot nu toe verandert er nog niet veel. De afgelopen zeven dagen heeft bitcoin zich rustig gehouden, en dat is ook af te lezen aan de Fear & Greed Index; een indicator die aangeeft hoeveel angst (of hebberigheid) er is op de markt. Deze beweegt de hele week al tussen 22 en 28. Hoe lager deze indicator, des te meer angst.

BRON: Alternative.me

Dit is voor sommigen een indicator om juist in te stappen. Wellicht komt het volgende gezegde je bekend voor: be greedy when others are fearful. In het verleden stond deze indicator het laagste op punten waarbij perfecte koopmomenten waren. Al met al overheerst de angst op dit moment, maar een break van de gele zone kan hier verandering in brengen.

All Dutch and English crypto news!

European families see crypto as a tool to increase savings: Survey

While there are risks associated with crypto investing, some see it as a way to boost their family savings, a recent study commissioned by crypto...

UST aftermath: Is there any future for algorithmic stablecoins?

TerraUSD (UST) is an algorithmic stablecoin that is pegged at $1.00. But, on the evening of May 19, it was trading for $0.083. This isn't supposed...

WEF 2022: Blockchain and digitization to take center stage at Davos

The annual meeting of the World Economic Forum (WEF) is scheduled to take place from May 22-26,  marking the first in-person WEF global leadership event...

G7 landen roepen om haast voor wetgeving crypto-assets

De Groep van Zeven (G7), bestaande uit Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, wil haast bij de regulering crypto-assets....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo