Analyse: Bitcoin boven 17.000 dollar, gaan we verder omhoog?

Bitcoin heeft weer een kleine opleving. De koers schoot gisteren door de 17.000 dollar, en zo te zien is dit nog niet het eindstation. Er bestaat namelijk een grote kans dat Bitcoin in korte tijd ook de 18.000 dollar aantikt. Om dit beter te analyseren, pakken we de wekelijkse grafiek erbij.

Beste candle sinds november

Hier kunnen we de belangrijkste prijslevels zien in de geschiedenis van Bitcoin (weergegeven als blauwe zones). Dit zijn prijzen waar de koers in het verleden vaak op reageerde. Op dit moment zit de munt tussen de middelste (18.500 dollar) en de onderste zone (12.000 dollar).

Zoals je kan zien in de grafiek hierboven, heeft BTC een kleine opleving gemaakt – vlak onder de middelste zone. De wekelijkse candle van afgelopen week is in het groen gesloten op een koers van 17.127 dollar. Dit is de meest positieve candle sinds 28 november, toen Bitcoin met 4,12% steeg in één week.

Het was eerst te verwachten dat de koers naar de onderste zone zal bewegen, maar deze wekelijkse stijging kan erop wijzen dat Bitcoin een poging zal doen om boven de middelste zone uit te komen. Dit zou bevorderlijk zijn voor de koers, aangezien we in dat geval weer naar de 28.000 dollar kunnen kijken.

Om zeker te weten of Bitcoin weer een poging gaat doen, of dat deze kleine opleving verwaarloosbaar is, kijken we ook even naar de dagelijkse grafiek. Hier zien we twee oranje lijnen die ons meer kunnen vertellen over het koersverloop, mocht Bitcoin een gekke beweging maken.

Twee belangrijke levels

In de onderstaande afbeelding zien we de dagelijkse grafiek van Bitcoin, waar elke candle voor 24 uur staat. Daar zien we de twee oranje lijnen op een koers van 18.199 dollar en 15.588 dollar. Dit zijn de vorige hoogte en laagtepunten waar Bitcoin nog steeds tussen beweegt.

Deze lijnen zijn belangrijk, aangezien het breken hiervan waarschijnlijk zorgt dat de koers verder gaat in die richting. Dat komt omdat er op dit moment nog veel kopers klaarstaan op 15.588 en veel verkopers op 18.199 dollar. Op het moment dat de koers verder beweegt dan één van deze twee levels, moet de koers een nieuwe ondersteuning of weerstand zoeken.

Als de koers aan de bovenkant breekt, is er dus een positief scenario denkbaar waar BTC zelfs richting de 28.000 dollar kan bewegen (bovenste blauwe zone). Dat komt omdat Bitcoin in dat geval volledig wordt opgekocht boven de 18.199 dollar, en daarmee ook nog eens boven de middelste blauwe zone uitkomt.

Aan de andere kant gebeurt dit ook als de kopers opraken bij een prijs van 15.588 dollar. In dat geval – wat op dit moment het worst case scenario is – kan Bitcoin misschien wel de 12.000 dollar aantikken. Vooralsnog hoeven we hier niet bang voor te zijn, want Bitcoin beweegt nog steeds zijwaarts. Maar, Bitcoin kennende, kan dit binnen de kortste keren veranderen.

All Dutch and English crypto news!

Pi Coin price prediction: Is Pi Network worth anything?

Pi coin is one of the most popular and highly anticipated cryptocurrencies in the world. User metrics show that support for the Pi Network has...

Value of WisdomTree’s crypto holdings fell 61.9% in Q4

United States fund manager WisdomTree saw the value of its digital asset holdings decline sharply in the fourth quarter, reflecting the prolonged bear market in...

Crypto recap 3 februari: TRX als wettig betaalmiddel, en China krijgt advies om crypto-ban te herzien

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze...

Crypto price predictions: SUSHI, Immutable X, AGIX

SushiSwap price jumped as volume and revenue in DEX platforms rose. Immutable X (IMX) did well after the launch of Passport. SingularityDEX token could be forming a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo