Analyse: ANKR steeg 275% dit jaar, is er ruimte voor meer?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is ANKR als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Samenwerking met Microsoft

Het is niet gek dat ANKR voor de eerste keer aangevraagd wordt. De munt heeft een gigantisch goeie week achter de rug. De ANKR koers steeg met maar liefst 70% in twee uur tijd toen een samenwerking met Microsoft werd aangekondigd. De vraag van jullie (en van mij) is daarom: is er nog meer stijging mogelijk?

Om dit te analyseren gaan we eerst naar de wekelijkse grafiek kijken, waar elke candle voor 7 dagen staat. Hier zien we meteen drie belangrijke oranje zones die belangrijk zijn geweest voor het koersverloop. Deze zitten rond de 15, 25 en 60 dollarcent.

Zoals je kan zien is de koers in het begin van dit jaar van de onderste zone afgekaatst. Dit was de plek waar het hoogtepunt uit juli 2020 zijn weerstand vond. Deze ondersteuning was sterk genoeg om ANKR meteen door de middelste zone heen te breken. Op dit moment zit de koers tegen de weerstand van 0,60 dollar aan, maar kan ANKR hier doorheen?

Verstopte zone

Om de munt iets secuurder te kunnen analyseren, gaan we ook even kijken naar de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur. Deze grafiek wordt gebruikt om bewegingen op kortere termijn te analyseren. Zoals je ziet staat hier één extra zone die niet op de bovenstaande afbeelding te zien is: rond 0,33 dollar.

Het nieuws van Microsoft kwam al nadat de munt boven de 0,33 dollarzone uitbrak. Dit nieuws gaf alleen het zetje waardoor ANKR binnen 2 uur tegen de volgende weerstand aanbotste. Op dit moment zit de koers hier nog boven, maar wel onder de weerstand van 0,60 dollar.

Zoals je al kan zien aan deze aantallen, is ANKR erg volatiel op dit moment. De munt kan namelijk alle kanten opspringen na zulk groot nieuws. We kunnen wel al kijken wat een logisch vervolg zou kunnen zijn.

Conclusie

ANKR is in korte tijd erg hard gestegen. Meestal is dit op zichzelf al een reden om niet in een munt te stappen, tenzij je daar andere goede redenen voor hebt. De munt is het niet gelukt om door de 0,60 dollar te breken, waardoor het meest aannemelijke verloop naar beneden is.

Echter, met grote samenwerking als Microsoft is het vertrouwen in de munt wel groter. Dit kan voor het zetje zorgen om de munt door de bovenste zone heen te laten breken en er nog een paar procenten bij de doen. Dit is alleen niet erg aannemelijk, want na een grote stijging komt er ook vaak een correctie.

Het meest waarschijnlijke scenario is niet dat ANKR helemaal terug naar de 0,33 dollar gaat, maar dat er wel een correctie komt. Deze zal resulteren in een hoger laagtepunt, waardoor ANKR weer een nieuwe poging kan doen om de 0,60 dollar te breken.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Web2 giants coming into Web3 could benefit ecosystem — PBW founder

Paris Blockchain Week (PBW), an annual gathering of professionals within the blockchain industry, has kicked off its fourth edition, with industry leaders and entrepreneurs from...

CCP Games secures $40M funding for upcoming Web3 game

Independent game developer CCP Games, known for its multiplayer online game EVE Online, has announced that it has secured $40 million in financing from external partners...

Sushi sets up legal defense fund after SEC subpoenas head chef Jared Grey and DAO itself

Sushi DAO proposed the creation of a legal defense fund March 21 in response to the "recent" subpoena of Sushi head Jared Grey and the...

Texas lawmaker introduces resolution to protect Bitcoin miners and HODLers

Cody Harris, member of the Texas House of Representatives, has introduced a resolution aiming to have the legislature say the "Bitcoin economy is welcome" in...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo