Amerikaans mediabedrijf voegt 5 miljoen dollar in bitcoin toe aan balans

Na onder andere MicroStrategy en Tesla kunnen we een nieuw Amerikaans bedrijf toevoegen aan het lijstje bitcoin-holders. Het beursgenoteerde Townsquare Media uit New York is een digitaal marketingbedrijf met 5 miljoen dollar aan kersverse bitcoins op de balans. Dat blijkt uit een document gedeeld met de Securities and Exchange Commission.

De investering werd voor het eerst opgemerkt door anonieme Twitteraar MacroScope. Hij merkte het document op dat op dinsdag 10 mei werd gedeeld met de SEC.

Eerder dit jaar geïnvesteerd

Het document mag dan deze week zijn gedeeld met de SEC, helemaal ‘nieuw’ is dit nieuws niet. Townsquare media investeerde namelijk al in het eerste kwartaal van het jaar in bitcoin. In totaal heeft het mediabedrijf destijds voor 5 miljoen dollar aan de cryptomunt aan de balans toegevoegd.

Het is onduidelijk voor welke prijs het bedrijf bitcoins heeft gekocht. Naar eigen zeggen had Townsquare op 31 maart zijn bitcoins kunnen verkopen tegen een waarde van 6,2 miljoen dollar. Op die dag bevond de koers zich rond 46.000 dollar.

Reken je dit om in bitcoin, dan kom je uit op grofweg 135 BTC. Inmiddels is de bitcoin koers gedaald, en staat Townsquare Media waarschijnlijk in het rood met hun investering.

In een mooi rijtje

Met ‘slechts’ 5 miljoen dollar in bitcoin kan Townsquare Media zich nog niet meten met de grote jongens. Naar verluidt bezit MicroStrategy van Michael Saylor 129.218 bitcoin ter waarde van bijna 4 miljard dollar. Verder heeft Tesla nog steeds 43.200 bitcoin, ter waarde van 1,3 miljard dollar.

Niet alleen bedrijven kunnen er wat van. Deze week werd bekend dat El Salvador niet vies is van een dipje. President Nayib Bukele kondigde aan nog eens 500 bitcoin te kopen tegen een gemiddelde prijs van 30.744 dollar per bitcoin.

Volgens gegevens van BitcoinTreasuries bezitten beursgenoteerde bedrijven en overheden wereldwijd ruim 1,5 miljoen bitcoin. Dat is goed voor bijna 7,2% van alle bitcoins in omloop.

All Dutch and English crypto news!

Duur grapje: 10.000 bitcoin voor 2 pizza’s

Wist je dat iemand ooit 10.000 bitcoins heeft betaald voor twee pizza's? Op het moment van de transactie leek het een leuk idee: de waarde...

Crypto gaming and the monkey run: How we should build the future of GameFi

You've seen it before. An amazingly talented gaming founder teams up with a top-tier studio, promising to create a wondrous game experience built on the...

How to incorporate a DAO and issue tokens to be ready to raise money from VCs

What is a DAO? A DAO, or decentralized autonomous organization, is an online-based organization that exists and operates with no single leader or governing body. DAOs...

Web3, NFTs, Metaverse: The tools for a truly decentralized future

Attendees to the BlockDown Croatia 2022 festival were witness to Cointelegraph's discussions around sociopolitics of the Web3 ecosystem, non-fungible tokens (NFT) and the Metaverse. It...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo