Allemaal aan boord! De Vegas Loop van Elon Musk accepteert vanaf nu Dogecoin

Elon Musk staat binnen de cryptowereld bekend als een groot liefhebber van Dogecoin. Die gevoelens voor de grootste memecoin van de industrie geeft hij nu een vervolg. The Boring Company, een bedrijf waarmee hij verkeerstunnels bouwt om het Amerikaanse fileprobleem op te lossen, accepteert vanaf nu Dogecoin voor de Vegas Loop.

“Waar mogelijk ondersteun ik Doge”

The Boring Company zelf heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd. Maar Elon Musk heeft op Twitter al gereageerd op de ontwikkeling. “Waar mogelijk ondersteun ik Doge”, zo spreekt Musk in duidelijke taal over Dogecoin. The Boring Company is overigens niet het eerste bedrijf van de succesvolle ondernemer dat Dogecoin accepteert als betaalmiddel.

Eerder dit jaar startte Tesla met de mogelijkheid om merchandise te kopen met Dogecoin. Daarnaast heeft Musk aangegeven ook voor SpaceX de mogelijkheden te onderzoeken om iets met Dogecoin te doen. Verder is ook de overname van Twitter door de miljardair een veelbelovende ontwikkeling voor Dogecoin en de rest van de cryptowereld.

De Vegas Loop

Op dezelfde dag deelde DogeDesigner, een grafisch ontwerper voor de Dogecoin Foundation, een video waarin hij door het boekingsproces van de Vegas Loop loopt. In totaal moet DogeDesigner 37,52 DOGE neerleggen om een dagpas te kopen voor de nieuwe verkeerstunnel van The Boring Company.

De Vegas Loop ligt onder Resorts World Las Vegas en is de vierde stop van de meer dan 2 kilometer lange Las Vegas Convention Center Loop. Met het ondergrondse tunnelsysteem kunnen gebruikers zich middels een Tesla van de ene naar de andere stop laten vervoeren.

Daarmee staat de huidige manier waarop de tunnels opereren ver weg van de originele plannen die Musk voor de “Hyperloops” had. Oorspronkelijk was namelijk het idee om magnetische propulsie te gebruiken om passagiers onder hoge snelheid in capsules van punt A naar punt B te vervoeren. The Boring Company werkt er op dit moment aan om de voertuigen zonder menselijke bestuurder te laten werken.

Elon Musk en Twitter

Dogecoin als betaalmiddel voor de Vegas Loop is een leuke extra voor de Dogecoin-gemeenschap. Maar alle ogen zijn op dit moment gericht op de overname van Twitter door Elon Musk. Die overname begint ondertussen een behoorlijke soap te worden, maar eind juni leek de ondernemer weer wat progressie te boeken. Het bestuur van Twitter adviseerde de aandeelhouders destijds namelijk om het overnamebod van Elon Musk van 44 miljoen dollar (ongeveer 42 miljoen euro) te accepteren.

Elon Musk speelt onder meer met de gedachte om een betaalde versie van Twitter te maken. Hierbij kunnen gebruikers betalen om hun profiel van een blauwe vink te voorzien. Dit moet de oplossing worden voor het grote bot-probleem waar Twitter momenteel mee kampt.

Het idee is om gebruikers die blauwe vink onder andere te laten betalen met Dogecoin. Musk heeft echter aangegeven de opties zo breed mogelijk te willen maken. In zijn ogen moeten er zoveel mogelijk betaalopties aanwezig zijn. Op die manier kan iedereen kiezen welke fiatvaluta of cryptocurrency hij of zij wil gebruiken als betaalmiddel. Een veelbelovende ontwikkeling voor de crypto-industrie en mogelijk ook een ontwikkeling die Twitter richting de betaalindustrie duwt.

All Dutch and English crypto news!

Traders flinch after Ethereum price rejects at $2,000

Ether (ETH) rejected the $2,000 resistance on Aug. 14, but the solid 82.8% gain since the rising wedge formation started on July 13 certainly seems...

BitGo to sue Galaxy Digital for $100M over dropped acquisition

Digital asset custodian BitGo said it planned to seek more than $100 million in damages from Galaxy Digital, alleging the investment firm owed the funds...

Coin Center may challenge US Treasury’s sanctions on Tornado Cash in court

United States-based crypto policy advocacy group Coin Center said it intended to "pursue administrative relief" for individuals affected by Tornado Cash sanctions imposed by the...

Fed to issue long-awaited guidelines for granting master accounts to crypto banks

The United States Federal Reserve Board announced Monday that it had finalized guidelines for factors reserve banks are to consider when reviewing requests for Federal...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo