Algorand stijgt 100% in een week, wat is er aan de hand?

De afgelopen twee dagen was er één groene dissonant op de cryptomarkt: Algorand. Vrijwel elke andere munt daalde met dubbele cijfers, maar ALGO ging juist de andere kant op. Wat is er aan de hand met deze munt?

Stijging van 100%

Nog geen week geleden kon je Algorand op de kop tikken voor 0,94 euro per coin, die waarde is op het hoogste punt verdubbeld tot 1,84 euro. Een 100% stijging in een week, ondanks dat de rest van de cryptomarkt het liet afweten.

Bron: BTC Direct

Algo heeft ook nog genoeg ruimte om te groeien. Het hoogste punt aller tijden werd namelijk drie jaar geleden behaald, op 21 juni 2019. Toen had de markt voor even 2,77 euro over voor het muntje.

Wat is Algorand?

Maar wat is Algorand en wat doen ze nou eigenlijk? Algorand is een jong blockchainproject gericht op het verbeteren van decentralisatie, schaalbaarheid en ook veiligheid. Sinds 2019 breidt het project zich uit en biedt het oplossingen voor bedrijven en projecten die schaalbare blockchains willen bouwen. Ze hebben deze week een grote vis binnengehengeld, maar daarover later meer. Algorand is opgericht door de Turing-prijswinnaar en MIT-professor Silvio Micali en is een pure proof-of-stake blockchain-protocol.

Aanwezig in El Salvador

In de afgelopen maanden heeft Algorand meerdere commerciële partnerschappen in heel Latijns-Amerika gesloten. In juni gebruikte de Spaanse neobank Bnext het protocol om internationale geldovermakingsdiensten aan te bieden in heel Spanje en Latijns-Amerika. Maar de laatste grote aangekondigde samenwerking, is met de regering van El Salvador. Hoewel Bitcoin alle krantenkoppen krijgt, zijn investeerders die in ALGO zitten de lachende derde.

Maar hoe ziet die samenwerking er uit? Algorand werkt samen met het Latijns-Amerikaanse cryptobedrijf Koibanx om blockchain-technologieën in het land te implementeren.

Ook van belang is een recente aankondiging van de Algorand Foundation over hoe het circulerende aanbod van ALGO wordt gerapporteerd. Daarnaast is het stakingprogramma van 200 miljoen ALGO net afgerond.

Algorand kopen?

BTC Direct heeft een nieuw tradingplatform gelanceerd, met onder andere ALGO, de munt van Algorand. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze voucher code vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Meld je aan

Liever eerst meer informatie?

All Dutch and English crypto news!

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Binance to cease BUSD lending services by October 25

Binance is carrying out a phased termination of BUSD-related services. BUSD withdrawals via various blockchain networks were suspended last month. Binance is currently locked in a legal...

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

12 crypto experts’ tips for companies working with tokenized assets

For many consumers, dealing with certain industries - including finance and real estate - is a frustrating experience due to the vast amount of paperwork...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo