Aantal Ethereum bij beurzen op laagste niveau in 5 jaar tijd

Het aantal Ethereum bij de grote beurzen is gezakt naar het laagste niveau in vijf jaar tijd. Op het moment van schrijven bevinden slechts 15 procent van alle Ethers die in omloop zijn zich in beurswallets. Met name sinds de opening van het Proof-of-Stake contract in december 2020 is dit percentage in sneltreinvaart gedaald.

Weinig liquiditeit

De daling van het aantal beschikbare Ethereum tokens bij de beurzen betekent dat de liquiditeit afneemt. Er zijn simpelweg steeds minder Ethers beschikbaar voor potentiële kopers, wat in theorie voor een stijging van de koers moet zorgen. Om dat voor elkaar te krijgen moet de vraag natuurlijk wel op hetzelfde niveau blijven of liever stijgen.

De bovenstaande grafiek toont de duidelijke correlatie tussen het openen van het Proof-of-Stake contract voor de Beacon Chain van Ethereum en de daling van het aantal Ethers bij de beurzen. Waar de hoeveelheid Staked Ethereum aan een forse stijging bezig is, zien we voor het aantal Ethers op de beurzen juist het tegenovergestelde gebeuren.

Inmiddels is het met de Shanghai-upgrade ook mogelijk om Staked Ethereum uit het Proof-of-Stake contract te halen en te verkopen. Vooralsnog heeft dat echter geen negatief effect op de Ethereum koers. Sinds de mogelijkheid om Ethers te unstaken is de koers eigenlijk alleen maar verder gestegen.

Weinig aanbod resulteert in volatiliteit

Niet alleen het aantal Ethers, maar ook het aantal Bitcoin op de beurzen is momenteel extreem laag. Ook voor Bitcoin ligt het aantal munten bij de handelsplatformen op dit moment op het laagste niveau sinds de bullrun van 2017. Over het algemeen is dit een positief signaal en kan dat voor een hoop extra volatiliteit zorgen.

Weinig aanbod betekent dat de orderboeken relatief dun zijn. Zodra er een kleine run op Ethereum en Bitcoin ontstaat, kan dat behoorlijke koersexplosies veroorzaken. Dat is precies wat we de afgelopen maanden zagen.

Het sentiment werd sinds de start van 2023 positiever en dat resulteerde meteen in gigantische stijgingen. Bitcoin staat voor het gehele jaar 2023 al op een plus van ~65 procent en Ethereum doet het met een stijging van ~56 procent niet veel minder dan de moeder aller cryptomunten.

All Dutch and English crypto news!

Optimism set to unlock $587M worth of OP tokens, will investors unload?

More than 386 million OP tokens are scheduled to be unlocked on May 31, more than doubling the total circulating supply.

Crypto firms jockey for Hong Kong licenses ahead of June 1 retail opening

Hong Kong’s retail trading regime is days away from going live and crypto exchanges are keen to make entry into the region.

Deal to avoid US debt default nixes proposed 30% crypto mining tax, says Ohio lawmaker

According to Representative Warren Davidson, legislation to address the U.S. debt ceiling blocks “proposed taxes,” including a 30% tax on electricity used by crypto miners.

CoinEx launches BitHK trading platform for Hong Kong users

BitHK will offer spot trading and looks to launch a P2P exchange for Hong Kong users. The exchange will submit an application for registration as a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo