Aandelen Bakkt stijgen 300% na samenwerking Mastercard voor crypto betalingen

Grote aankondiging gisteravond: Creditcardmaatschappij Mastercard en cryptocurrency-bedrijf Bakkt gaan samenwerken om debet- en creditcardbetalingen voor cryptocurrency mogelijk te maken.

Nieuwe diensten aanbieden

Voorlopig richten deze twee partijen zich op handelaren, banken en fintechs uit de Verenigde Staten. Het wordt voor hun gemakkelijker om verschillende diensten met cryptocurrency aan te bieden en consumenten in staat te stellen coins te kopen en verkopen via wallets van Bakkt.

De samenwerking ‘breidt het ecosysteem van Mastercard van cryptocurrency-partners uit, waardoor Crypto-as-a-Service mogelijk wordt, dat snelle toegang biedt tot cryptocurrency-mogelijkheden,’ aldus de bedrijven in de aankondiging.

Loyaliteit omzetten in bitcoin

In de praktijk kunnen Mastercardklanten hun accounts vullen met cryptocurrency en kunnen ze ook beloningen in crypto verdienen, onder andere via cashback. Daarnaast kunnen verschillende punten (denk aan Airmiles enzo) omgezet worden in bitcoin via hun loyaliteitsprogramma’s.

Strategie Mastercard

Langzaam maar zeker is duidelijk wat de strategie van Mastercard is. Zij omarmen cryptocurrency met beide armen: in augustus werd bekend dat ze een samenwerking zijn gestart met CoinJar, een Australische cryptobeurs. Daarnaast werd in juli bekend dat Mastercard samenwerkt met onder andere Circle, voor de integratie van stablecoin USDC.

In september nam Mastercard start-up CipherTrace over, dit is een blockchain analysebedrijf. Het doel is: ‘grotere beveiliging, transparantie en vertrouwen in digitale activa in het hele ecosysteem.’

Wie of wat is Bakkt?

De meeste lezers kennen Mastercard wel, en als je wat langer in crypto zit, dan is Bakkt ook een bekende naam. Voor de nieuwkomers:

In augustus 2018 kondigde Intercontinental Exchange, eigenaar van de New York Stock Exchange, aan dat het een platform voor cryptocurrency met de naam Bakkt zou lanceren.

Het jaar daarop lanceerde Bakkt zijn langverwachte fysieke bitcoin-futurescontracten voor institutionele beleggers. Tot aan de lancering was vrijwel iedereen lovend over het product, maar er kwam al snel kritiek van investeerders. De contracten hadden namelijk fiatgeld als onderpand, in plaats van bitcoin. Bakkt heeft daarom hun product later aangepast.

In april van dit jaar lanceerde Bakkt een app voor normale consumenten, om cryptocurrency-betalingen mogelijk te maken.

Investeerders zijn ontzettend bullish over aandelen van Bakkt. Misschien wel iets te bullish. De aandelenkoers is sinds gisteren met 292% toegenomen.

Bron: Tradingview

Toenemende vraag naar cryptocurrency

In de Bakkt U.S. Consumer Crypto Survey, meldde 48% van de respondenten dat ze crypto kochten in de eerste helft van 2021, terwijl 32% van degenen die dat niet deden, daar voor het einde van het jaar erg of enigszins in geïnteresseerd was.

‘Omdat merken en handelaren jongere consumenten en hun transactievoorkeuren willen aanspreken, vormen deze nieuwe aanbiedingen een unieke kans om te voldoen aan de toenemende vraag naar crypto-, betalings- en beloningsflexibiliteit,’ zei Nancy Gordon, vice-president bij Bakkt.

The post Aandelen Bakkt stijgen 300% na samenwerking Mastercard voor crypto betalingen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo