9GAG en Memeland kopen voor 1,2 miljoen euro aan crypto NFT’s van Bored Ape Yacht Club

Er wordt nog steeds grof geld verdiend aan NFT’s. 9GAG en zusterbedrijf Memeland hebben 1,2 miljoen euro aan Ethereum uitgegeven aan 8 Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’s.

Ethereum daalt 2,26%

Eigenlijk hebben ze 800 ETH betaald, dat is tegen de actuele Ethereum koers ongeveer 1,2 miljoen euro waard. De actuele ethereum koers van vandaag is € 1.512,22 euro. De afgelopen 24 uur is de ethereum prijs met 2,26% gedaald, dit is een waardedaling van 34,25 euro.

Voor zo ver de Ethereum update van vandaag.

Wat heeft 9GAG met crypto en NFT te maken?

9GAG wordt door velen beschouwd als de moeder van de meme-cultuur. Menig toiletbezoek werd jarenlang opgevrolijkt en verlengd vanwege de grappen en grollen die voorbij kwamen op 9GAG. Op zijn hoogtepunt had 9GAG 200 miljoen volgers.

Het team achter 9GAG is vervolgens Memeland gestart. Dit is een web3-bedrijf gericht op het bouwen van een community. Op hun website staat:

‘Met behulp van blockchain-technologie willen we je uitnodigen om met ons mee te doen en samen onze community en ons bedrijf op te bouwen. Zoals met alles wat met 9GAG te maken heeft, houden we ervan om te weinig te beloven en veel te leveren. We weten niet hoe groot Memeland zal worden, maar we beloven dat we ons best zullen doen.’

Kennelijk valt daar het kopen van dure NFT’s onder.

De meest recente aankoop is Bored Ape Yacht Club 4024, die Memeland kocht voor 94 ETH (ongeveer 140 duizend euro). De duurste van de acht NFT’s is BAYC 2059, gekocht voor 133 ETH, dat is bijna 200 duizend euro.

Voor miljoenen aan NFT’s

Memeland en 9GAG hebben daarnaast verschillende NFT-collecties gemaakt, waaronder The Captainz, The Potatoz en You The Real MPV. Crypto-investeerder Cirrus deelde een screenshot van het Memeland Discord-kanaal waarin staat dat de apen zouden kunnen worden verloot door Captainz.

Het team van 9GAG en Memeland heeft veel meer NFT’s in hun digitale galerij hangen. Volgens Colin Wu, een soort blockchainanalist, bevat het 9GAG-adres NFT’s ter waarde van meer dan 5.900 Ethereum. Dat is vandaag de dag 8,9 miljoen euro waard.

Heb je dit hele artikel gelezen zonder te weten wat NFT’s zijn? Dat is uhm.. knap. Hier een korte uitleg.

Wat maakt NFT’s van BAYC zo bijzonder?

NFT betekent Non Fungible token, in onze taal een niet-vervangbare token. Zo’n digitaal muntje vertegenwoordigt een digitaal object zoals een afbeelding van een aap met een pet op. Van elke NFT is er maar 1 en dit wordt bijgehouden op een blockchain.

Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld Bitcoin. De ene Bitcoin is precies zoals de andere, dus het maakt niet uit welke Bitcoin je bezit. NFT’s zijn daarentegen allemaal verschillende ‘objecten’.

Het bijzondere aan de Bored Ape Yacht Club is dat het kopers ook de commerciële rechten geeft op de afbeeldingen. Hollywood-acteur Seth Green gebruikt zijn aap bijvoorbeeld als de hoofdrolspeler in een nieuwe televisieshow. In april is restauranthouder Andy Nguyen een Bored Ape Yacht Club restaurant begonnen onder de naam Bored & Hunger in Californië.

Bitcoin wil ook mee doen

De blockchain van Ethereum host de meeste NFT’s, met een omzet van 181 miljoen euro in de afgelopen week. Solana staat op de tweede plaats met een wekelijks volume van 25 miljoen euro, volgens Cryptoslam. Sinds dit jaar zijn NFT’s op Bitcoin ook ‘welkom’, maar de cijfers komen lang niet in de buurt van de andere populaire NFT-blockchains.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Binance spot trading halted due to issue on trailing stop orders

Helen Partz 5 minutes ago Binance announced that spot trading on the platform experiences an issue, the crypto exchange is working on to resolve the problem. 64 Total...

Arbitrum airdrop sees 1,500 addresses consolidate $3.3M into two wallets

As the hype surrounding the Arbitrum (ARB) airdrop continues, on-chain activity shows that airdrop hunters consolidated tokens worth around $3.3 million collectively from 1,496 wallets...

Binance employees allegedly help customers in China bypass KYC controls

Binance, the world's largest cryptocurrency exchange, has made significant efforts to be a leader in transparency in the industry since the FTX scandal. However, a...

Bitcoin analyse: vrije val is eigenlijk onvermijdelijk

Bitcoin is na een reeks volatiele bewegingen terug boven de 28.000 dollar en hierdoor lijkt het alsof de stijgende trend nog steeds krachtig is. Hier...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo