91% van klanten gigantische bank wil investeren in blockchain

Nu de cryptomunten langzamerhand bijtrekken, wordt er weer hoop geblazen in de markt. Zelfs Michael Demissie, hoofd digitale activa bij een Amerikaanse bank, heeft positieve dingen te zeggen. Ondanks dat crypto meerdere keren dood verklaard is, zegt Demissie dat de industrie van digitale activa (ook wel bekend als crypto) hier blijft. Sterker nog, 91% van zijn klanten wil investeren in blockchain-producten.

‘Hier om te blijven’

Normaal zijn banken niet zo blij met de komst van crypto. Het zegt dan ook al veel dat een gigantische Amerikaanse bank een ‘hoofd digitale activa’ in dienst heeft. Bij Bank of New York Mellon (BNY Mellon) is dit Michael Demissie. Hij is ervan overtuigd dat de daling van de cryptomarkt in 2022 er niet voor zorgt dat institutionele investeerders wegblijven.

Hij denkt niet dat de interesse van deze partijen zal afnemen, zo vertelde hij op een conferentie van Afore Consulting op 8 februari. “Digitale activa zijn hier om te blijven. We zien dat klanten absoluut geïnteresseerd zijn in digitale activa, in het algemeen,” zo vertelde hij volgens Reuters.

91% wil investeren in blockchain-producten

Demissie ondersteunde zijn uitspraken met een onderzoek van BNY Mellon. Hieruit bleek dat 91% van de klanten van de bank geïnteresseerd is in het investeren in blockchain-gebaseerde producten. Uit deze enquête bleek ook dat 86% van de institutionele spelers HODL’en (Hold On for Dear Life). Dit wordt ook wel een “buy and hold”-strategie genoemd.

Dit lijkt een bevestiging dat veel van zijn klanten een positieve toekomstvisie hebben voor deze digitale assets. Daarnaast zei 88% dat de ernstige daling van de cryptocurrency-markt in 2022 hun plannen op de lange termijn niet heeft veranderd.

Wel meer duidelijkheid nodig

Demissie vertelde daarbij dat de Amerikaanse overheid flink aan de bak moet zodat de spelers in de sector zich verder kunnen ontwikkelen. Op dit moment is de wetgeving volgens hem niet heel helder, en vereist het meer duidelijkheid.

“We hebben absoluut duidelijke regelgeving en verkeersregels nodig. We hebben verantwoordelijke actoren nodig die betrouwbare diensten kunnen aanbieden die het vertrouwen van investeerders waarmaken”, zo vertelde hij. “Het is belangrijk dat we op een verantwoordelijke manier door deze ruimte navigeren.”

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Community-driven crypto projects still thriving despite headwinds

The highly anticipated launch and airdrop of Arbitrum's native governance token ARB took place on March 23, creating a buzz around the layer-2 protocol as...

Cathie Wood grills Hindenburg for ‘wildly misleading’ investors and buys Block shares

Wood says Hindenburg's recent short report on Block was 'wildly misleading'. She bought more than 600,000 shares of the crypto company late last week. Block shares are...

Bitcoin is 1 week away from ‘confirming’ new bull market — analyst

Bitcoin (BTC) has a matter of days to go before beginning a new macro uptrend, the latest analysis says. In his latest Twitter activity, popular trader...

How does the economy work?

The economy is a complex system of production, distribution, and consumption of goods and services. Understanding how the economy works can be challenging, but it...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo