5 redenen waarom er veel nieuwe miljonairs bijkomen in vierde kwartaal van 2021

De jolige analist Lark Davis is wat je noemt een permabull. Hij is altijd optimistisch over bitcoin en veel andere cryptocurrency’s. Is het niet over de prijs, dan wel over de adoptie en ander fundamenteel nieuws. Iedereen die wel eens een YouTube-video analyse van hem heeft gezien, weet dat hij een soort Engelstalige Axel is.

Davis verwacht dat het vierde kwartaal weleens heel bullish kan uitpakken voor de cryptomarkt, zijn enthousiasme komt niet uit de lucht vallen. Hij weet dit namelijk goed te onderbouwen met 5 redenen.

Argument 1: historische data

Ondanks dat de bitcoin koers tot gisteren flink heeft ingeleverd, blijft hij bij zijn leest. Namelijk dat bitcoin in het vierde kwartaal kan stijgen naar nooit eerder vertoonde niveaus. En dit moet zorgen voor veel cryptomiljonairs. Een van de redenen zijn de historische marktpatronen die al sinds 2013 worden waargenomen. Zoals je hieronder kan zien, is het vierde kwartaal vaker wel dan niet ontzettend goed voor de koers.

Bron: bybt

Argument 2: 2021 lijkt op 2013

Davis vergelijkt de huidige koersontwikkelingen met die van 2013. Dat vergt wel wat uitleg: een cryptocyclus duurt meestal vier jaar, bestaande uit een bearmarkt en de bullmarkt. De vorige bullmarkt was in 2017, toen was er één top. De bullmarkt daarvoor was in 2013 en die had twee grote toppen. Davis denkt dat de huidige bullmarkt hetzelfde patroon krijgt als in 2013, met de eerste top in april/mei en de volgende top eind 2021/begin 2022.

Argument 3: Het is een normale september

Hij laat hierboven ook zien dat in de vorige bullruns in juli en september de koers daalde. Dus ondanks alle FUD rondom Evergrande en regelgeving uit de VS, is dit een normale beweging. Davis zegt dat hoewel de geschiedenis het verleden misschien niet nauwkeurig imiteert, het zeker kan rijmen.

Argument 4: Bitcoin is schaars

Bovendien zijn on-chain-gegevens nog steeds erg positief voor bitcoin. Het aantal beschikbare bitcoins op markten bereikte in 2020 een hoogtepunt, sindsdien daalt het aanbod alleen maar. Volgens Davis kan deze schaarste alleen maar zorgen voor een enkeltje naar de maan, mits de vraag stijgt.

Argument 5: Bitcoin ETF kan goedgekeurd worden in Q4

Hij schetst nog een grote wat-als-scenario. Wat als er in het vierde kwartaal een bitcoin ETF wordt goedgekeurd in de VS? Wij schreven hier ook al over, en zelfs Bloomberg denkt dat de SEC er eindelijk een gaat goedkeuren.

Davis heeft nog één advies voor alle toekomstige virtuele crypto-miljonairs:

‘Laatste gedachten. Of ik nu gelijk heb of niet, ik blijf bij de vaste en eenvoudige overtuiging dat crypto de grootste welvaartsmaker van de jaren 2020 zal zijn. Zorg dat je een exitplan hebt. Geef niet al je winst terug aan de markt.’

 

The post 5 redenen waarom er veel nieuwe miljonairs bijkomen in vierde kwartaal van 2021 appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Positive Signs Flash for Bitcoin But This Level is a Major Obstacle (BTC Price Analysis)

Bitcoin's price action has rebounded significantly while testing key support levels. The next few days could determine whether the market would start a mid-term recovery...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo