3 redenen waarom Bitcoin minimaal 100.000 dollar wordt in 2021

Krijg je soms ook het gevoel dat je de bitcoin-boot hebt gemist? Wie weet is dit wel je herkansing. Kijken we naar de grafieken, dan zien we genoeg tekenen dat de nieuwe bull run net is begonnen. En dan is de prijsvoorspelling van PlanB ineens een stuk dichterbij! In deze analyse kijken we naar de lange termijn, wat kunnen we van de rest van het jaar verwachten?

1. Bitcoin weer boven belangrijke steunlijn

Je kijkt hieronder naar de weekgrafiek van de bitcoin koers. En we gaan way back, want je ziet de prijs vanaf 2016. Dit doen we zodat de trend op lange termijn duidelijker wordt. Onder de koersgrafiek zie je het voortschrijdend gemiddelde van de laatste 21 weken, de 21-weken moving average (MA). Dat klinkt ontzettend willekeurig, maar zoals je ziet is de groene lijn een belangrijke steun geweest in de bull run van 2016 en 2017. Pas toen de lijn in 2018 werd gebroken konden we definitief afscheid nemen van die bull run. 

En nu? Voor het eerst sinds mei bevindt de bitcoin prijs zich weer boven de 21-weken MA. Vorige week raakte de koers de lijn even aan, om vanaf daar omhoog te stuiteren. Voorlopig blijkt de lijn een stevige ondersteuning, en dat is een goed teken voor de toekomst!

2. Op weg naar kruising

We kijken nu naar de daggrafiek voor meer goed nieuws. De twee lijnen onder de koers zijn ook moving averages, maar dan van de afgelopen 50 dagen (rood) en 200 dagen (groen). De rode lijn geeft dus de trend op kortere termijn aan, terwijl de groene lijn je meer vertelt over de lange termijn. Schiet de rode lijn door de groene lijn? Dan noem je dat een golden cross. De kortetermijn-trend heeft dan de langetermijn-trend ingehaald. In de technische analyse is dat vaak een voorbode voor een lange periode van mooie groene cijfers. 

Voor het laatste voorbeeld hoeven we niet ver uit te zoomen. Eind mei zagen we ook een golden cross bij bitcoin, de koers steeg toen met maar liefst 609 procent in nog geen jaar.

Blijft de koers in hetzelfde tempo stijgen? Dan kunnen we de volgende golden cross medio september verwachten.

3. De Super Guppy kleurt groen

De laatste indicator die we in deze analyse bespreken klinkt als je eerste goudvis, maar laat je niet afleiden door de gekke naam! De Super Guppy indicator blijkt namelijk accuraat om de trend te bepalen.

De Super Guppy indicator is een verzameling van maar liefst 23 verschillende exponential moving averages. Dat zijn voortschrijdende gemiddelde die de recentere kaarsen zwaarder meewegen. De onderste blauwe lijn is de 200-dagen exponential moving average, de trend op de lange termijn.

Wanneer er sprake is van een stijgende trend, dan kleurt de indicator groen. Is er geen duidelijke trend, dan kleurt de indicator grijs. En een rode kleur geeft aan dat de koers voor langere tijd daalt.

Op dit moment kleurt de Super Guppy groen: een voorbode voor veel vuurwerk in de komende weken en maanden!

Op de grafiek hieronder zie je de bitcoin koers vanaf 2012 met daarin de Super Guppy indicator. De indicator geeft natuurlijk niet altijd een goed signaal, maar in de meeste gevallen is het veranderen van kleur een goede voorbode voor wat er de komende maanden gaat gebeuren. In dit geval waarschijnlijk een nieuwe bull run!

Wat verwachten we van bitcoin?

De verwachtingen op lange termijn ziet er dus goed uit. Maar op korte termijn moet bitcoin nog wel ‘even’ afrekenen met 50.000 dollar (42.600 euro). Dat is de brede oranje balk op de daggrafiek hieronder. Wat kunnen we verwachten van de komende dagen?

Bullish
Alle ogen zijn dus gericht op de oranje balk. Lukt het om dit niveau te doorbreken? Dan ligt de weg vrij voor een stijging naar 57.000 dollar (48.600 euro), de groene lijn op de grafiek.

Bearish
Als de koers daalt, dan vinden we de eerste ondersteuning op 44.000 dollar (37.500 euro), de oranje lijn op de grafiek. Zakt bitcoin ook daardoor? Dan is het nieuwe steunpunt 40.800 dollar (34.750 euro), de rode lijn op de grafiek.

The post 3 redenen waarom Bitcoin minimaal 100.000 dollar wordt in 2021 appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

SEC’s Gensler is loyal to banks, not an impartial regulator — Rep. Tom Emmer

United States Rep. Tom Emmer has spoken out against Securities and Exchange Commission chairman Gary Gensler during a hearing at the House Financial Services Committee...

UK politicians enter the metaverse, mainstream media says NFTs are worthless: Nifty Newsletter

In this week's newsletter, check out Glassnode data that shows nonfungible token (NFT) protocol Bitcoin Ordinals may not be clogging the network. Read about British...

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo