254 nieuwe grote investeerders laten zien vertrouwen in bitcoin te hebben

Het gaat goed met de bitcoin koers deze maand en dat is de rijksten der aarde uiteraard ook opgevallen. In aanloop naar de lancering van de eerste bitcoin futures ETFs die voor vandaag op het programma staan is het sentiment opperbest. In Japan, Zuid-Korea en Turkije hebben ze vannacht al een nieuwe all-time high mogen vieren en ook de euro- en dollarkoers van bitcoin komen steeds dichter bij dat punt.

Volgens de gegevens van Santiment zijn er in de afgelopen 5 weken 254 whales bijgekomen. Dat wil zeggen dat er 254 bitcoin-adressen zijn bijgekomen waar tussen de 100 en 1.000 bitcoin geparkeerd staat. Een toename van 1,9 procent in het aantal whales in slechts 5 weken tijd.

Toename bitcoin koers trekt nieuwe investeerders aan

De koersstijging die we deze maand doormaken is een goed voorbeeld van de kracht van bitcoin. Een stijgende koers zorgt ervoor dat veel mensen toch nog even gaan kijken naar bitcoin. Mogelijk lezen ze een paar artikelen of luisteren ze net naar de goede podcast en raken ze overtuigd genoeg om een eerste beetje bitcoin te kopen. Een koersexplosie lokt nieuwe mensen richting bitcoin die vervolgens weer bitcoin kopen.

Een zichzelf versterkend effect dat, gekoppeld aan de schaarste van bitcoin, de afgelopen twaalf jaar heeft laten zien enorm krachtig te zijn. Steeds weer blijft bitcoin mensen verbazen en zoeken we nieuwe hoogten op die niemand voor mogelijk had gehouden. Twee jaar geleden verklaarden mensen je nog voor gek als je het over een bitcoin koers van 100.000 euro had en vandaag lijkt dat ineens best wel realistisch.

De traditionele financiële wereld heeft bitcoin inmiddels in het vizier en als het grote geld de markt instroomt kan het ineens snel gaan. Het gaat dan ook interessant worden om het effect van de Amerikaanse bitcoin futures ETFs in de gaten te houden. De komst van een Amerikaanse ETF is in ieder geval een belangrijke bevestiging voor de toekomst van bitcoin.

Grote investeerders zoeken naar zekerheid

Het is geen toeval dat juist op dit moment het aantal whales enorm aan het toenemen is. Natuurlijk zijn ze enthousiast over de stijgende bitcoin koers, maar ook de goedkeuring van de eerste bitcoin ETFs sterkt ze in hun overtuiging. De kans dat er in de Verenigde Staten een verbod op bitcoin komt na de lancering van een ETF lijkt immers vrijwel uitgesloten. Wat het voor grote partijen een stuk veiliger maakt om in bitcoin te investeren.

Daarnaast is het voor veel grote fondsen tot op heden onmogelijk om in bitcoin te investeren, puur vanwege het feit dat ze niet de toestemming hebben om op de spotmarkt bitcoin te kopen. Veel van het zogenaamde grote geld moet wachten op beleggingsproducten als een bitcoin ETF om in te kunnen stappen.

Vandaar ook dat je weleens hoort dat bitcoin een kans is voor “de kleine belegger” om de grote traditionele financiële wereld voor te zijn met de adoptie van een nieuw beleggingsobject. Bitcoin is van origine ook meer een vorm van geld voor de massa. Een protest tegen het huidige financiële systeem dat door niemand afgestopt kan worden.

The post 254 nieuwe grote investeerders laten zien vertrouwen in bitcoin te hebben appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Alex Mashinsky’s jury trial scheduled for September 2024

A New York court has set the criminal trial for former Celsius Network CEO Alex Mashinsky to begin on Sept. 17, 2024. In an Oct. 3...

Ecosystem developers bring Bitcoin to Cosmos network

Osmosis, the largest decentralized exchange (DEX) on Cosmos, will be bringing Bitcoin (BTC) to the namesake inter-blockchain communications (IBC) protocol together with Nomic and Kujira. According...

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo