$ 1,1 miljard in Tesla-aandelen gelost door Elon Musk

Volgens recente financiële documenten heeft CEO van Tesla, Elon Musk, voor meer dan $ 1 miljard aan aandelen gelost. De verkoop van meer dan 934.000 Tesla-aandelen ter waarde van ongeveer $ 1,1 miljard, wordt bevestigd door aanvragen die donderdag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zijn ingediend. Tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $ 1170 verkocht Musk de aandelen.

Het afgelopen jaar hield hij hiermee bijna 180% in prijsstijgingen vast. Sinds Tesla in 2010 naar de Nasdaq ging, is het pas de derde keer dat Musk bedrijfsaandelen heeft verkocht. En het is zijn grootste transactie. Musk wilde de aandelen in september verkopen als onderdeel van zijn belastingverplichtingen, blijkt uit de dossiers. In het weekend ondervroeg hij zijn 63 miljoen volgers of hij 10% van zijn Tesla-aandelen moest verkopen.

Bijna 58% van de 3,5 miljoen respondenten zei ja. Echter, de CEO van Tesla bezit nog steeds meer dan 170 miljoen aandelen want hij heeft in deze verkoop minder dan 1% verkocht. Musk merkte in reactie op de peiling op dat hij nergens een contant salaris of bonus aanneemt. Verder dat hij alleen aandelen bezit, dus aandelen verkopen is de enige manier waarop hij persoonlijk belasting kan betalen.

Het Tesla-aandeel (TSLA) zakte met 16%, in de dagen na de peiling, om woensdag kort onder de $ 1000 te duiken. Op 4 november had TSLA een recordhoogte van $ 1230 bereikt en is nu ongeveer 11% lager dan die piek. In cryptokringen is er, vanuit hopium eigenlijk, gespeculeerd dat hij een deel van dat geld in digitale activa zou kunnen stoppen. Welke cryptovaluta hij moet kopen om de allereerste biljonair ooit te worden, was de vraag van Mr. Whale aan zijn 357.000 volgers.

In de periode na de Twitter-enquête en voordat het nieuws over deze verkoop naar voren kwam, stelde MicroStrategy CEO Michael Saylor voor om meer Bitcoin (BTC) te kopen. Echter, een alternatieve strategie om te overwegen, als het doel diversificatie is, is het omzetten van de balans van $TSLA naar een Bitcoin-standaard en $ 25 miljard in $BTC te kopen, gaf Saylor verder aan. Volgens hem zou dit diversificatie, inflatiebescherming en meer winst opleveren voor alle beleggers op een fiscaal efficiënte manier.

Tesla bezit nu 43.200 BTC ter waarde van naar schatting $ 2,79 miljard tegen huidige prijzen, volgens BitcoinTreasuries.

Het bericht $ 1,1 miljard in Tesla-aandelen gelost door Elon Musk verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo