$ 1,1 miljard in Tesla-aandelen gelost door Elon Musk

Volgens recente financiële documenten heeft CEO van Tesla, Elon Musk, voor meer dan $ 1 miljard aan aandelen gelost. De verkoop van meer dan 934.000 Tesla-aandelen ter waarde van ongeveer $ 1,1 miljard, wordt bevestigd door aanvragen die donderdag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zijn ingediend. Tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $ 1170 verkocht Musk de aandelen.

Het afgelopen jaar hield hij hiermee bijna 180% in prijsstijgingen vast. Sinds Tesla in 2010 naar de Nasdaq ging, is het pas de derde keer dat Musk bedrijfsaandelen heeft verkocht. En het is zijn grootste transactie. Musk wilde de aandelen in september verkopen als onderdeel van zijn belastingverplichtingen, blijkt uit de dossiers. In het weekend ondervroeg hij zijn 63 miljoen volgers of hij 10% van zijn Tesla-aandelen moest verkopen.

Bijna 58% van de 3,5 miljoen respondenten zei ja. Echter, de CEO van Tesla bezit nog steeds meer dan 170 miljoen aandelen want hij heeft in deze verkoop minder dan 1% verkocht. Musk merkte in reactie op de peiling op dat hij nergens een contant salaris of bonus aanneemt. Verder dat hij alleen aandelen bezit, dus aandelen verkopen is de enige manier waarop hij persoonlijk belasting kan betalen.

Het Tesla-aandeel (TSLA) zakte met 16%, in de dagen na de peiling, om woensdag kort onder de $ 1000 te duiken. Op 4 november had TSLA een recordhoogte van $ 1230 bereikt en is nu ongeveer 11% lager dan die piek. In cryptokringen is er, vanuit hopium eigenlijk, gespeculeerd dat hij een deel van dat geld in digitale activa zou kunnen stoppen. Welke cryptovaluta hij moet kopen om de allereerste biljonair ooit te worden, was de vraag van Mr. Whale aan zijn 357.000 volgers.

In de periode na de Twitter-enquête en voordat het nieuws over deze verkoop naar voren kwam, stelde MicroStrategy CEO Michael Saylor voor om meer Bitcoin (BTC) te kopen. Echter, een alternatieve strategie om te overwegen, als het doel diversificatie is, is het omzetten van de balans van $TSLA naar een Bitcoin-standaard en $ 25 miljard in $BTC te kopen, gaf Saylor verder aan. Volgens hem zou dit diversificatie, inflatiebescherming en meer winst opleveren voor alle beleggers op een fiscaal efficiënte manier.

Tesla bezit nu 43.200 BTC ter waarde van naar schatting $ 2,79 miljard tegen huidige prijzen, volgens BitcoinTreasuries.

Het bericht $ 1,1 miljard in Tesla-aandelen gelost door Elon Musk verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo