106 miljoen euro opgehaald door cryptocurrency bedrijf Pintu uit Indonesië

Hoewel de interesse in de westerse wereld voor crypto afneemt, lijkt de interesse in Indonesië steeds grotere vormen aan te nemen. Dit wordt onderstreept door het Indonesische cryptoplatform Pintu, zij hebben vandaag laten weten 106 miljoen euro opgehaald te hebben tijdens een investeringsronde.

Pintu betekent deur in het Indonesisch, en het twee jaar oude cryptobedrijf hoopt dan ook de deur te openen voor miljoenen Indonesiërs.

Grote investeerders

De investeringsronde zag vier grote, prominente, internationale investeerders in Pantera Capital, Intudo Ventures, Lightspeed en Northstar Group. Er was ook een hoofdinvesteerder in deze ronde, aldus Pintu’s oprichter en CEO Jeth Soetoyo, maar hij weigerde de naam ervan te noemen omdat de investeerder liever niet openbaar wordt gemaakt. Maar die investeerder is een wereldwijd durfkapitaalbedrijf, zei hij.

Met de val van Terra zou je denken dat investeerders huiverig zouden zijn om groot geld te investeren in start-ups, maar dat valt volgens Soetoyo in zijn geval wel mee. Hij zegt dat de investeerders al vóór de ineenstorting van Terra op de hoogte waren van Pintu’s positie op de markt en zich daar prettig bij voelden.

Wat te doen met 106 miljoen

De opgehaalde 106 miljoen euro zal worden gebruikt om het platform te schalen en klaar te stomen voor de volgende bullrun. Er worden nieuwe functies gebouwd en het handelsplatform zal meer blockchains ondersteunen. Het bedrijf is ook van plan meer tokens toe te voegen en nieuwe producten te lanceren om hun positie in Indonesië verder te versterken.

Een deel van de financiering zal worden besteed aan Pintu Academy, een educatief programma voor cryptohandelaren dat tot doel heeft het bewustzijn over de kansen en risico’s van crypto-investeringen te verspreiden. Ook is Pintu ook van plan om het huidige personeelsbestand van ongeveer 200 mensen in de komende twee jaar in verschillende functies te verdubbelen, aldus Soetoyo.

Indonesië in beginfase

Het afgelopen jaar is het aantal Indonesische investeerders in crypto verdubbeld. Soetoyo ziet dan ook kansen:

“Wij zijn van mening dat crypto-adoptie in Indonesië zich nog in de beginfase bevindt, en het opleiden van gebruikers over de basisprincipes is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze groei op een gezonde manier doorgaat.”

Verschil Nederland en Indonesië

Pintu werd twee jaar geleden opgericht, dus het is knap dat ze nu al zoveel geld weten op te halen. Maar ergens is het wel te begrijpen. In Nederland (met 17,5 miljoen inwoners) zijn er tientallen bedrijven waar je kan investeren in crypto zoals BLOX en BTC Direct. Naast de Nederlandse bedrijven, kan je in ons land ook gebruik maken van internationale beurzen zoals Binance.

In Indonesië (met 275 miljoen inwoners) zijn eigenlijk maar twee concurrenten voor Pintu: Indodax en TokoCrypto. Daarnaast worden de websites en apps van veel internationale bedrijven (zoals Binance) geweerd uit het land. Er is weinig concurrentie waardoor er dus genoeg groei te behalen valt in Indonesië.

In totaal zijn er nu 12 miljoen crypto-investeerders in Indonesië en naar eigen zeggen heeft Pintu 4 miljoen geregistreerde gebruikers. De totaalcijfers zijn altijd lastig te verifiëren, omdat sommige gebruikers meerdere apps gebruiken om te traden.

All Dutch and English crypto news!

Central African Republic president launches crypto initiative following Bitcoin adoption

Faustin-Archange Touadéra, president of the Central African Republic, has announced the government will be backing an initiative centered around developing the country's blockchain infrastructure. In a...

‘Crypto is just like the end of the 90s with the internet bubble,’ says Hodl CEO Maurice Mureau

For Maurice Mureau, CEO of crypto investment fund operator Hodl, there's "not a lot left" to invest in anymore. With soaring inflation, bonds are no...

Final Capitulation — 5 reasons why Bitcoin could bottom at $10,000

Bear markets have historically been challenging to navigate for traders and the conventional set of "reliable" indicators that determine good entry points are unable to...

Crypto exchange FTX is looking into acquiring Robinhood: Report

Cryptocurrency derivatives exchange FTX is reportedly eyeing a takeover of Robinhood Markets, the popular trading app that introduced millions of traders to Bitcoin (BTC), Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo